- Palace vil ha Abdi

Godset-gutten kan returnere til Premier League etter jul.

ETTERTRAKTET: Adbi Ibrahim er fortsatt Manchester Citys eiendom, men er ønsket av flere klubber i europeiske ligaer, melder den engelske avisa The Mirror. Her er han i aksjon mot England under sommerens U21-EM i Israel.Foto: Erlend Aas/ NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Adbi Ibrahim er fortsatt Manchester Citys eiendom, men er ønsket av flere klubber i europeiske ligaer, melder den engelske avisa The Mirror. Her er han i aksjon mot England under sommerens U21-EM i Israel.Foto: Erlend Aas/ NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Strømsgodset og Manchester Citys U21-stjerne Abdi Ibrahim skal ifølge den engelske avisa The Mirror være ønsket av store deler av Europa når låneavtalen med Godset løper ut ved nyttår.

Abdi, som blant annet vant bronse med U21-landslaget i sommerens EM-sluttspill i Israel, blir ifølge avisa fristilt av Manchester City og kan skrive under for hvem han vil.

The Mirror skriver i dag at Premier League-klubben Crystal Palace skal være svært ivrige på å sikre seg den talentfulle midtbanespilleren. Palace-sjefen Ian Holloway skal ha ivret for å signere ham allerede i sommer, men brukte pengene sine på andre spillere til slutt.

Palace-kontakt
Abdis agent, Jim Solbakken, kan ikke si noe om den konkrete interessen fra Palace nå, men legger ikke skjul på at Holloway har god oversikt over norske spillere.

- Det jeg kan si er at jeg ha snakket mye med Crystal Palace, både om Abdi og andre spillere fra min portefølje, sier Solbakken til Dagbladet, før han legger til:

- Og det er aldri noen røyk uten ild.

Palace sliter i bunnen av tabellen, og Jonathan Parr og lagkameratene må ta grep i januar om de skal ha håp om å overleve i divisjonen.  Om Abdi ender der kan ikke Solbakken si noe om, men at han forlater Strømsgodset etter sesongen er rimelig sikkert.

- Ingenting er sikkert i fotball, såpass har jeg lært meg, men at Abdi er på vei ut av Norge er nok tilfelle, sier Solbakken til Dagbladet.

Leter etter klubb
Skal vi tro The Mirror kommer Abdi til å kunne velge å vrake i tilbud utover høsten og vinteren. Klubber i Spania, Frankrike og Tyrkia skal også være ute etter å lokke ham bort fra Tippeligaspill for Strømsgodset.

Det viktigste er at han finner riktig klubb.

- Finner vi det blir vi i hvert fall helt sikkert enig med Manchester City. Det er muligens den mest profesjonelle klubben jeg har vært borti når det gjelder saker som dette, sier Solbakken.