Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Palermo tok følelsladd avskjed med La Bombonera

Boca Juniors skjenket spisslegenden det ene målet i gave.

LEGGER OPP: Boca Juniors-legenden Martin Palermo (i forgrunnen) spilte sin siste kamp på La Bombonera søndag. Det var en begivenhet som ble markert etter alle kunstens regler.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcos Brindicci
LEGGER OPP: Boca Juniors-legenden Martin Palermo (i forgrunnen) spilte sin siste kamp på La Bombonera søndag. Det var en begivenhet som ble markert etter alle kunstens regler.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcos Brindicci Vis mer

Feiringen av Martín Palermo i hans siste hjemmekamp for Boca Junior overskygget at Velez Sarsfield ble argentinsk seriemester i fotball søndag.

37-årige Palermo legger opp ved sesongslutt. Boca Juniors greide bare 1-1 mot Banfield i hans siste kamp på hjemmebanen La Bombonera, noen timer etter at Velez Sarsfield slo Huracan 2-0 og sikret seriegullet.

Likevel var det Palermo som fikk mest oppmerksomhet og størst jubel. Palermo ble stående på seks mål i Clausura-mesterskapet, men han ble feiret både før, under og etter kampen.

Nicolas Colazo ga Boca ledelsen, men Facundo Ferreyra nikket inn 1-1 for gjestene seks minutter før slutt.

- Jeg kan ikke tro det. Palermo, som er mitt idol, kom for å hilse på meg og ønsket meg lykke til i framtiden, sa Ferreyra til Futbol Para Todos.

Unik opplevelse Palermo lot tårene trille etter kampen.

- Jeg har opplevd så mye på denne banen, men jeg forestilte meg ikke at fansen ville vise meg så stor hengivenhet. Dette er en unik opplevelse for meg, sa veteranen som er tidenes toppscorer i Boca Juniors.

Tusenvis av tilskuere stilte seg opp i gatene da Palermo ble kjørt til stadion i åpen bil. Diego Maradona var blant de mange argentinske fotballstorheter som var på stadion for å hylle ham, og etter sluttsignalet ble det ene målet gravd opp og gitt i gave til storscoreren.

- Et veldig spesielt mål for meg, sa han.

Gull i skyggen Velez Sarsfield jublet for seriegull da serietoer Lanus gikk på sitt første hjemmetap, to timer etter at Velez hadde vunnet sin kamp i nest siste serierunde. Mesterlagets kamp ble spilt uten tilskuere etter publikumstrøbbel i Huracan for tre uker siden.

- Vi fortjener dette, for vi er det beste laget i Argentina, sa Velez-spiller Ricky Alvarez.

Men om Velez er best, viste søndagen at laget ikke når opp i popularitetskampen. Det ble en gullfest i skyggen av Palermos avskjed.

(NTB)