Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pall-magi sikret endelig Stabæk-seier

Etter et lysende comeback fra Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stabæk - Fredrikstad 3-2

Fredrikstad sto for et super-comebak i løpet av fire minutter i starten av andre omgang, men det holdt ikke inn for Østfold-laget.

For en islandsk tryllekunstner sørget for at Stabæk endelig vant igjen.

Hevnlystent Stabæk

Stabæk kom til kveldens oppgjør med tre strake tap i bagasjen.

Akkurat det så de ut til å ville hevne på Nadderud i kveld.

Ledet av friskusen Alanzinho og Veigar Pall Gunnarson skapte Stabæk raskt målsjanser. Både Gunnarson og Daniel Nannskog testet Rami Shaaban før timinuttet var passert.

Men det var midtbaneterrieren Tommy Stenersen som fikk æren av å åpne scoringesballet.

2-0: Veigar Pall gunnarson hoppet over ballen, og Tommy stenersen bøyde ballen nydelig rundt muren. Stabæk vant 3-2. Foto:Scanpix
2-0: Veigar Pall gunnarson hoppet over ballen, og Tommy stenersen bøyde ballen nydelig rundt muren. Stabæk vant 3-2. Foto:Scanpix Vis mer

Veigar Pall Gunnarson ble holdt utenfor 16-meteren, og tippeliga-debutant, dommer Tom Harald Hagen, blåste frispark.

Det ble utført på vakreste vis fra Stabæks kaptein.

Gunnarson hoppet over ballen og Stenersen skrudde ballen nydelig rundt muren og utenfor Shaabans rekkevidde.

-  Jeg ba Veigar om å hoppe over ballen først for å forstyrre keeper, og så var det bare å plassere den så nær stanga som mulig, sa Stenersen etter kampslutt i følge budstikka.no.

Nannskog-straffe

Fem minutter seinere var Veigar Pall på ferde igjen. Alanzinho avsluttet og FFK-keeper Shaaban måtte gi retur. Gunnarrson var først på den løse ballen, og så ut til å bli felt av Rami Shaaban. Dommer Hagen virket ikke i tvil på tross av sterke protester fra den svenske landslagskeeperen.

Daniel Nannskog banket ballen hardt midt i mål fra straffemerket - og doblet Stabæk-ledelsen.

Det var ikke enkelt å se at dete var en meget viktig kamp for Fredrikstad i første omagng. Stabæk var best i det meste, og FFK virket både ukonsentrerte og udyktige i mange situasjoner.

Men en genistrek av beste Eggenske merke snudde raskt på flisa etter pause.

Mer pondus med Bjørkøy og Tóth

FFK-treneren tok av en svak Hermani Vourinen og Christian Berg. Inn kom Pål André Czwartek og Mihály Toth. Med Czwartek i forsvarsrekka ble kaptein John Anders Bjørkøy flyttet fram på midtbanen. Med Bjørkøy på midten og Toth på topp fikk fredrikstad mye mer sting i angrepsspillet.

Og det materialiserte seg rask i form av scoringer.

Tre minutter etter hvilen slo Raymond Kvisvik en kort corner. Det innøvde trekket endte hos en totalt umarkert Simen Brenne som enkelt kunne stange ballen i mål. Opphentinga var begynt på Nadderud.

Minuttet etter var Simen Brenne servitør.

Mihály Tóth kjempet seg foran midtstopperen inne i feltet og møtte ballen på første stolpe. Lang som han var strakk han seg, og fikk banket ballen i mål forbi Stabæk-keeper Jon Knudsen.

Fredrikstad hade snudd kampen på fire magiske minutter!

Magikeren fra Sagaøya

Stabæk kom seg relativt raskt etter sjokket, og i det neste timinuttet kunne både Daniel Nannskog og Alanzinho sendt Stabæk foran igjen.

Men det var en liten magiker av en islending som igjen skulle skyte Nadderud til himmels.

Etter 72 minutter la Daniel Nannskog igjen til spisskollega Veigar Pall Gunnarson. Han kunne spilt Alanzinho ute til høyre, men valgte å prøve seg på egen hånd. Gunnarson danset rundt med Patrick Gerrbrand, først til høyre, så til venstre, før han iskaldt limte ballen inn i det lengste hjørnet forbi Rami Shaaban i FFK-målet.

Gunnarsons 13.seriemål for sesongen var samtidig Stabæks 500. tippeligascoring.

 - Jeg er veldig glad for at det var jeg som scoret det målet, sa en smilende Gunnarsson etter å ha blitt matchvinner.

Og slår fast at Stabæk nå aldri rykker ned.

- Nå skal jeg se oppover på tabellen. Vi er sikre med 31 poeng, og jeg har veldig lyst til å spille Royal League, avsluttet dagens helt på Nadderud.

Alle bunnlagene vant

Fredrikstad flyttet fram folk på slutten i jakten på utlikningsmålet, men maktet ikke å skape store sjanser mot et kompakt Stabæk-lag. Dermed ble det en helsvart søndag for FFK da nedrykkskonkurrentene Sandefjord, Molde og Ham-Kam alle vant.

Trener Knut Torbjørn Eggen gremmet seg over den skrekkelige første omgangen etter kampen.

- Den første omgangen er helt katastrofalt dårlig. Vi blir spilt lavt, og dermed blir det 2-0 til pause etter en omgang hvor vi ikke hang med, sa en betuttet Eggen til f-b.no etter kampen.

Men Stabæk reiste seg mesterlig etter tre strake tap.

Med superspissen fra Island på plass igjen klatrer Stabæk mot pallen.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Og blir strålende Gunnarson i Stabæk neste år?

<B>SUPER-PALL:</B> Veigar Pall Gunnarson ble matchvinner igjen da Stabæk slo FFK. Her feirer han målet sammen med Alanzinho på internasjonal manér.