Pall-plassen som Lasse ikke ønsket

Lasse Kjus friskmeldte seg selv i går med tredjeplass i super-G. Men egentlig var pall-plassen i Garmisch Partenkirchen en strek i OL-regninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Planen var å droppe verdenscup-helga her i Garmisch og isteden reist tidligere til Japan for å hvile og omstille meg. Det ville vært den optimale OL-oppladninga. Og siden alle de andre fartskjørerne var på plass i Garmisch, kunne jeg fått et lite forsprang, sier Lasse til Dagbladet.

Men så slo kroppen seg vrang for tre uker siden, og sendte Lasse til sengs med bronkitt.

Dermed ble det før-olympisk tysklandstur likevel, for å få den konkurransetreninga han gikk glipp av i Wengen og Kitzbühel.

Medaljekandidat

Og når Lasse først fikk på seg verdenscup-startnummer, gikk det unna. Lørdagens utforrenn - med 14. plass - ble som en prøveomgang å regne. For i går suste Lasse inn på pallen igjen. Og relanserte seg selv som olympisk medaljekandidat i super-G.

Men perfeksjonisten fra Siggerud var mer fornøyd med plasseringa enn med kjøringa i Garmisch i går.
- Jeg føler meg pigg og god, men det drøye sekundet opp til vinneren Hermann Maier er altfor mye. Jeg er tydeligvis ikke helt i toppform ennå, sier Lasse og legger Nagano-lista på aller øverste nivå.

For ambisjonene er klare: I OL skal han slå østerrikeren i super-G. Det har ingen andre gjort denne sesongen.

The Herminator

Hermann Maier har vunnet alle de fire verdenscup-rennene som har vært avholdt i denne disiplinen. Den omskolerte flisleggeren har i tillegg stått øverst på pallen tre ganger i storslalåm og to ganger i utfor, og reiser til Nagano som gullfavoritt i fire øvelser. 25-åringen har nemlig bestemt seg for å utfordre Kjus og Kjetil Aamodt i kombinasjonen - og Maier er heller ingen sinke i slalåm. Ikke rart beundrerne nå kaller ham «The Herminator».

- Han er dritgod, innrømmer Kjus. - Men ikke umulig å slå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer