Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pallen glapp for kombinertgutta

Riessle avgjorde mot slutten.

NESTEN: De norske kombinertgutta nådde ikke helt opp i dagens konkurranse. EPA/BARBARA GINDL
NESTEN: De norske kombinertgutta nådde ikke helt opp i dagens konkurranse. EPA/BARBARA GINDL Vis mer

Jarl Magnus Riiber og Håvard Klemetsen gikk først ut i langrennsdelen, men mistet kontakten med tetgruppa da Fabian Riessle rykket halvannen kilometer før mål.

Dermed ble det ingen pallplass på det norske landslaget etter en god dag i bakken hvor Riiber hoppet lengst foran Klemetsen. Tyske Riessle vant til slutt foran landsmann Eric Frenzel, mens Akito Watabe tok tredjeplassen.

- Det er tøft i toppen. De to tyskerne og japaneren hopper langt og går fort på ski. Det er ikke rom for mange feil, sier sportssjef Sverre Rotevatn til NTB.

Fire norske blant de åtte beste Den norske laginnsatsen var det likevel ikke noe å si på, med fire nordmenn blant de åtte beste.

Riiber og Klemetsen dannet tidlig tetgruppen som skulle kjempe om pallplasseringene sammen med Riessle, Frenzel og Watabe. Halvannen kilometer fra mål rykket Riessle i en av de siste bakkene og ristet av seg både Riiber og Klemetsen.

De ble også passert av Jørgen Graabak som gikk seg opp fra 7.- til 4.-plass. Klemetsen endte på 5.-plass, mens Riiber tok 7.-plassen. Magnus Moan gikk seg opp til en 8.-plass etter å ha gått ut som nummer 15.

- Det er gledelig å se at Graabak er så til de grader tilbake etter den sommeren han har hatt, sier Rotevatn.

- Jeg er også veldig imponert over Riiber som er så stabil. Han har gått fire renn og har ikke vært dårligere enn nummer ti.

Magnus Krog endte på 15.-plass, mens Mikko Kokslien ble nummer 27. Jan Schmid brøt langrennsdelen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media