Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pallen glapp for Lund Svindal

Beste nordmann på 5. plass.

Unggutten som fyller 22 annen juledag ledet lenge, men Michael Walchhofer, Hermann Maier, Benjamin Raich og Bode Miller klarte å skvise ham ut av seierspallen. Likevel var Aksel Lund Svindal kjempefornøyd.

- Det er klart dette er bra, men jeg skulle gjerne vært på pallen da. Hadde jeg kjørt litt bedre på toppen ville det vært mulig i dag, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter rennet.

Han kjørte inn 81 hundredeler bak Walchhofer og var halvsekundet fra 3. plassen. Aldri tidligere har han kjørt så bra i super G, der to 6. plasser var det beste han hadde i verdenscupen før fredagens 5. plass.

- For å si det som det var, så følte jeg ikke at jeg kjørte noe spesielt godt løp. Det var helt normalt, men på grunn av et par litt uheldige portpasseringer øverst oppe i løypa, gikk det litt saktere for meg enn det gjorde for de aller beste på toppen, la han til.

For tidlig start 

Blant de ti beste var det bare to løpere som hadde tidligere startnummer enn Aksel Lund Svindal, og begge endte bak ham på resultatlisten. Alle de andre hadde senere startnummer enn den unge nordmannen.

- Det var nok en fordel å starte litt lenger bak enn det jeg gjorde. Resultatlisten viser det, men jeg vil ikke skylde på forholdene, for det var litt for dårlig kjøring helt på toppen som gjorde at jeg ikke havnet enda et hakk høyere på resultatlisten, og det har jeg skylden for selv, sa Lund Svindal.

Han har en 4. plass i storslalåm som sin beste plassering i verdenscupen denne sesongen, men sesongåpningen er gått veldig bra, så det er i grunnen bare et tidsspørsmål før han tar skrittet opp på seierspallen.

Foto: Scanpix/Reuters
Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Jo, jeg føler jeg har kjørt jevnt bra hele tiden i høst. Det er bare småting som har gjort at jeg ikke har hoppet opp på seierspallen. Den dagen det klaffer og jeg har den rette flaksen er jeg der, men det gjelder også å kunne utnytte flaksen den dagen den kommer, sa Lund Svindal til NTB.

I fokus

Han var lenge i fokus i målområdet etter at han var kommet i mål fra startnummer 17. Den første som slo ham var Bode Miller på start nummer 24.

- Jeg er ikke så skuffet over at jeg ble skjøvet ut fra seierspallen, for det var helt herlig å komme til mål og se at jeg ledet. Da gjelder det å nyte øyeblikket, og det gjorde jeg til fulle i dag, sa unggutten.

Han la ikke skjul på at han var kjempefornøyd med 5. plassen, og han føler også at han kan kjøre fort i utforrennet lørdag, for traseen i Val Gardena passer godt for han.

- Selvtilliten vokser for hver dag som går, selv om den ikke har eksplodert ennå. Derfor er det bare å stå på i utforrennet lørdag. Jeg føler formen er så god at jeg kan kjøre inn til en topplassering der også, selv om det er gått mye bedre for meg i super G enn i utfor hittil i sesongen, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Mer stabil

- Jeg kjenner at jeg er mer stabil i år enn jeg var i fjor, og jeg føler meg temmelig sikker på at det skal fortsette. Det kommer av at jeg er blitt bedre på alt i år. Derfor er det bare å fortsette i det samme sporet som jeg har åpnet denne sesongen. Da vil pallplasseringen komme etter hvert. Det gjelder bare å være litt tålmodig, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Kjetil André Aamodt kjørte inn til 16. plassen og bør være fornøyd med det. For Bjarne Solbakken var 19. plassen en ørliten opptur, selv om han fortsatt sliter. Noen positive tegn fikk han, og det er godt å ta med seg videre.

Lasse Kjus var uheldig med en portpassering i Val Gardena. Han dro faktisk med seg porten i noen sekunder nedover løypa og fikk ødelagt løpet sitt. Derfor var han ikke mye fornøyd med 24. plassen, men han får en ny mulighet både lørdag og søndag. Først er det utfor i Val Gardena, og deretter storslalåm i Alta Badia, og nettopp i storslalåm har Kjus\'ern 1. og 2. plass i verdenscupen i år. Det gir grunn til å håpe på en ny topplassering søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media