Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pallen glapp for Olsbu: - Aldri gått med så mye klær før

Laura Dahlmeier er på vei til å bli OL-dronning etter sitt andre OL-gull i Pyeongchang.

NUMMER FIRE: Marte Olsbu etter jaktstarten.

Foto:Hans Arne Vedlog
NUMMER FIRE: Marte Olsbu etter jaktstarten. Foto:Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Laura Dahlmeier forsvarte startposisjonen og gikk inn til seier på OL-jaktstarten og sitt andre OL-gull så langt i lekene.

Marte Olsbu ble beste norske på 4. plass.

Med 19 av 20 treff på standplass var Dahlmeier igjen utilnærmelig og vant med halvminuttet etter å ha paradert inn til seier.

Dermed ble den tyske 24-åringen historisk. Aldri før har en kvinne forsvart sprintgullet og vunnet jaktstarten i et OL. Det er det kun Ole Einar Bjørndalen som har gjort før Dahlmeier.

- Jeg følte meg ikke bra og særlig på de første rundene føltes det som om jeg ikke skulle klare å fullføre løpet. Derfor valgte jeg å fokusere på skytingen. Det føles helt fantastisk, sier Dahlmeier til Eurosport.

Igjen var det tøffe forhold i løypa med vind og kulde. Det var kraftige vindkast, men ekstra utfordrende ble det med variabel vind som kunne snu på sekundet.

De norske jentene sleit litt i tunge forhold - og det ble mange bom.

- Det er surt med 4. plass. Vinden er ikke så vanskelig, men jeg ble nølende og det blåste veldig forskjellig ute i løypa. Vinden tok for mye fokus, sier Olsbu til Dagbladet.

Tiril Eckhoff gikk seg opp fra 24. til 9. plass.

- Jeg har aldri gått med så mye klær i et renn før, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Det er utfordrende forhold, men den beste vinner. Du må være offensiv i disse forholdene. Det er iskaldt. Vinden gjør det ekstremt surt, sier Eckhoff.

Nærmest å utfordre Dahlmeier var slovakiske Anastasija Kuzmina. Etter en skuffende 13. plass på sprinten viste Kuzmina sin enorme kapasitet i sporet, men med fem strafferunder ble det for vanskelig å hamle opp med umulige Dahlmeier.

I stedet fikk hun en tøff batalje mot franske Anaïs Bescond om sølvet. I spurten var Kuzmina sterkest. Dermed ble det slovakisk bronse og franske bronse.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Olsbu i posisjon

Marte Olsbu hadde klart best utgangspunkt før OL-jaktstarten etter det overraskende sølvet på sprinten. Olsbu gikk ut 24 sekunder bak sprintvinner Laura Dahlmeier fra Tyskland.

Olsbu fikk en bom på første liggende og i fryktelig vanskelig vind ble det to bom på den andre liggende skytingen. Etter liggende hadde Olsbu falt ned til 10. plass, et minutt bak pallplassene.

Olsbu er en strålende stående skytter og det viste hun frem igjen. Fem raske treff på den første stående serien gjorde at Olsbu igjen meldte seg på i medaljekampen.

Sølvmedaljøren fra sprinten tok en sjanse på den siste skytingen for å henge seg på Kuzmina og Bescond, men fikk en bom på den stående. Med fire strafferunder ble det likevel en sterk fjerdeplass på jaktstarten av Marte Olsbu, etter en sterk spurt hvor hun knuste svenske Hanna Öberg.

- Jeg var gira på å få til et bra løp og vise at det ikke var noe blaff på lørdag. De skrumeldingene jeg fikk stemte ikke med vinden da jeg kom inn og så tok vinden litt for mye fokus da jeg var inne til skyting. Det var litt bittert da jeg så medaljeløperne gikk ut av strafferunden da jeg gikk inn, men man må tenke at en fjerdeplass i dette selskapet er veldig bra, sa Olsbu til Eurosport etter løpet.

Godt løp av Eckhoff

Tiril Eckhoff hadde en tung dag på sprinten med fire bom, og startet 1:26 bak den tyskeren og startet jaktstarten forrykende. Eckhoff hadde tatt inn over 20 sekunder til første skyting og gikk seg oppover på resultatlistene.

Inn til andre skyting var hun nummer ni, men på den andre skytingen ble det to bom for Fossum-jenta. Og det gikk fra vondt til verre på stående. Tre runder fikk hun på den neste skytingen.

Det ble likevel en positiv opplevelse til slutt for Eckhoff. Med fullt hus på siste stående og strålende tempo i sporet, hvor hun var nest raskest endte hun til slutt på en niendeplass.

Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold hadde håpløse utgangspunkt med henholdsvis startnummer 50 og 59, men klatret til 41. og 42. plass på jaktstarten.

Kvinnenes neste øvelse er normaldistansen 15 km onsdag.

Kvinner, 10 km:

Gull: Laura Dahlmeier, Tyskland 30.35,3 (1),

sølv: Anastasiya Kuzmina, Slovakia 0.29,4 min. bak (4),

bronse: Anais Bescond, Frankrike 0.29,6 (1),

4) Marte Olsbu, Norge 1.07,3 (4), 5) Hanna Öberg, Sverige 1.08,9 (3), 6) Denise Herrmann, Tyskland 1.19,4 (2), 7) Veronika Vítková, Tsjekkia 1.37,3 (3), 8) Lena Häcki, Sveits 1.41,5 (3), 9) Tiril Eckhoff, Norge 1.47,8 (5), 10) Mona Brorsson, Sverige 1.54,5 (1).

Øvrige norske: 41) Synnøve Solemdal 4.10,2 (4), 42) Ingrid Landmark Tandrevold 4.21,5 (4).

58 utøvere fikk plassering.

OL 2018: I dag var OL-entusiast og Dagbladet-journalist Asle Hansen gjest, og sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, snakket vi om det tredoble gullet, og om det er et bevis på at Northug-vrakingen var riktig. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!