PALLEN GLAPP:
Andreas Stjernen havnet nok en gang rett utenfor pallen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PALLEN GLAPP: Andreas Stjernen havnet nok en gang rett utenfor pallen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Pallen glapp for Stjernen

Ble nummer fire da Schlierenzauer ble historisk.

(Dagbladet): Andreas Stjernen lå på tredjeplass etter den første omgangen, og gjorde et godt hopp i finaleomgangen hvor han landet på 187 meter.

- Dette må da være det beste hoppet til nå, jeg kan ikke forstå noe annet, sa Scheie via NRK.

Men poengsummen til Stjernen var ikke nok til å gå forbi tsjekkiske Jan Matura på grunn av bedre forhold for nordmannen. Robert Kranjec og suverene Gregor Schlierenzauer gikk også forbi Andreas Stjernen i den andre omgangen, og den norske hopperen tangerte derfor sitt karrierebeste med en fjerdeplass.

- En veldig bra konkurranse av Andreas. Han fikk veldig tøff vind, men klarte seg bra. Jeg er veldig fornøyd med ham. Du må være sterk mentalt i denne bakken, og han overrasket positivt, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

HISTORISK: Gregor Schlierenzauer tok sin 47. verdenscupseier. Foto: AP Photo/Petr David Josek/NTb scanpix
HISTORISK: Gregor Schlierenzauer tok sin 47. verdenscupseier. Foto: AP Photo/Petr David Josek/NTb scanpix Vis mer

Gregor Schlierenzauer vant med fattige 0,3 poeng foran Robert Kranjec. Dermed ble østerrikeren historisk med 47 verdenscupseire, en mer enn Matti Nykänen som ble stående med 46 seire.

Tredjeplass etter første omgang I går ble skiflygingen avlyst på grunn av værforholdene i Harrachov, i stedet gikk hoppingen av stabelen tidlig søndag morgen. Andreas Stjernen hoppet 200 meter, og tok ledelsen med 0,1 poeng da det gjensto fire hoppere på toppen i den første omgangen.

Nordmannen holdt ledelsen helt til den suverene verdenscuplederen Gregor Schlierenzauer satte utfor. Østerrikeren landet på 193,5 meter, men hadde vanskeligere forhold. Han tok derfor en soleklar ledelse med 230,9 poeng, snaut 7,2 poeng foran Stjernen.

Robert Kranjec hoppet sist i omgangen, og også han snek seg forbi Andreas Stjernen med et hopp på 197 meter.

Usikkert Det var lenge usikkert om det skulle hoppes en omgang til på grunn av sterk vind, og om den første omgangen hadde blitt stående ville det vært første gang Stjernen kom på pallen i et verdenscuprenn. Det er bare en snau uke siden han gjorde karrierebeste i Vikersund.

Anders Fannemel ble nest best av de norske med en 12. plass.

Tom Hilde, Anders Bardal og Anders Jacobsen er blant de norske som ikke var med. Hopptrioen tar en pause fra konkurranse for å trene i hjemlige omgivelser. De er tilbake i verdenscupen i Willingen om en snau uke.

Etter planen skal det også arrangeres nytt renn klokken 14.00 i dag.