Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen skiskyting

Pallen røk for Bø da Fourcade vant overlegent

Seier nummer seks for franskmannen.

VIRKER USLÅELIG: Martin Fourcade vant igjen i dag. Franskmannen hadde full kontroll i Tsjekkia. Beste nordmann ble Johannes Thingnes Bø på 4. plass. Foto:CTK / Lubos Pavlicek / NTB Scanpix
VIRKER USLÅELIG: Martin Fourcade vant igjen i dag. Franskmannen hadde full kontroll i Tsjekkia. Beste nordmann ble Johannes Thingnes Bø på 4. plass. Foto:CTK / Lubos Pavlicek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Thingnes Bø hadde mulighet til å knipe andreplassen, men skjøt seg ut av pallen med to bom på siste stående på jaktstarten i Nove Mesto lørdag.

Martin Fourcade gikk ut først i verdenscupjaktstarten, og hadde full kontroll hele veien. Med én bom på stående og høyt tempo i sporet var han ikke truet. Dermed ble franskmannen første skiskytter til å vinne seks verdenscupseirer før jul.

- Han er suveren og veldig god. Helt fantastisk å se på, roste Ole Einar Bjørndalen.

Thingnes Bø gikk ut som nummer tre. Den plassen holdt han helt til siste stående. Sjipulin gikk ut med én bom, men Bø klarte ikke å utnytte seg av det og bommet to ganger. Dermed røk også tredjeplassen. Bø kom inn 1.12 minutter bak Fourcade.

Sjipulin tok andreplassen, 30,2 sekunder bak Fourcade. Landsmann Quentin Fillon Maillet spurtet seg inn til 3.-plass i duell med Simon Schempp.

Skuffet

- Det var et tøft løp med bra skyting underveis. Jeg har mulighet på siste, men får ikke helt roen i den situasjonen. Det er irriterende, sa Thingnes Bø til NRK.

- Man er sliten, da. Jeg åpnet hardt. Det blir verre og verre for hver skyting. Det er noen som takler det, andre er litt dårligere. Jeg burde vært på pallen. Jeg er skuffet, la han til.

- Han går bra, men det blir for mange bom. Da er det umulig å henge med i toppen, var konklusjonen til landslagssjef Egil Kristiansen.

- Lyspunkter? Erlend gjør et bra løp. Han knakk en stav og kom ut av rytmen, men vi skal være med og kjempe i morgen.

Syk Svendsen

Emil Hegle Svendsen kom på tredjeplass i sprinten tidligere i uka og hadde hatt et godt utgangspunkt i lørdagens jaktstart, men måtte dra hjem på grunn av forkjølelse.

Ole Einar Bjørndalen endte på 12.-plass. Erlend Bjøntegaard brakk en stav og kom ut av rytmen, men kom seg til slutt inn på 16.-plass. Lars Helge Birkeland skled inn til en 35.-plass.

Søndag avsluttes verdenscuphelgen i Nove Mesto med fellesstart.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!