Pallplassen glapp for Gaustad

Svensk seier i Kollen-femmila.

(Dagbladet.no): Da det begynte å spisse seg til én mil før mål, var John Anders Gaustad eneste nordmann som lå an til pallplassering.

Men den siste mila ble for tøff, og han endte til slutt på sjetteplass. Samtidig gikk Geir Ludvig Aasen innpå teten og ble beste nordmann med sin femteplass. 

Svensk seier

Seieren gikk derimot til Sverige og Anders Södergren, som vant 23 sekunder foran italienske Giorgio Di Centa og tyske Tom Reichelt. Det er svensken svært, svært glad for.

- Dette er som en drøm! Publikum her er helt utrolig herlig, og for meg er Holmenkollen-femmila det største løpet i verdenscupen, sier han til NRK.

Northug nr. 15

Petter Northug jr., som mange kanskje hadde håpet at endelig skulle vise seg fram også i en lang distanse, hadde ingen sjanse i dag. Han endte på 15. plass, mer enn fire minutter bak Södergren. 

- Det var knallhardt, jeg måtte jobbe hele tida. Likevel kommer jeg i mål med en ok følelse, for jeg gikk en veldig god sisterunde, kommenterer unggutten overfor NRK.

Kristen Skjeldal ble nummer sju, mens Frode Estil endte på niendeplass. Skjeldal sa etter løpet at han ikke er sikker på om dette var hans siste verdenscuprenn.

PALLEN GLAPP: John Anders Gaustad ble nummer seks. Svenske Anders Södergren var det ingenting å gjøre noe med.
VANT: Svenske Ander Södergren van Kollen-femmila.