Pallplassen glapp for Gaustad

Svensk seier i Kollen-femmila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da det begynte å spisse seg til én mil før mål, var John Anders Gaustad eneste nordmann som lå an til pallplassering.

Men den siste mila ble for tøff, og han endte til slutt på sjetteplass. Samtidig gikk Geir Ludvig Aasen innpå teten og ble beste nordmann med sin femteplass. 

Svensk seier

Seieren gikk derimot til Sverige og Anders Södergren, som vant 23 sekunder foran italienske Giorgio Di Centa og tyske Tom Reichelt. Det er svensken svært, svært glad for.

- Dette er som en drøm! Publikum her er helt utrolig herlig, og for meg er Holmenkollen-femmila det største løpet i verdenscupen, sier han til NRK.

Northug nr. 15

Petter Northug jr., som mange kanskje hadde håpet at endelig skulle vise seg fram også i en lang distanse, hadde ingen sjanse i dag. Han endte på 15. plass, mer enn fire minutter bak Södergren. 

- Det var knallhardt, jeg måtte jobbe hele tida. Likevel kommer jeg i mål med en ok følelse, for jeg gikk en veldig god sisterunde, kommenterer unggutten overfor NRK.

Kristen Skjeldal ble nummer sju, mens Frode Estil endte på niendeplass. Skjeldal sa etter løpet at han ikke er sikker på om dette var hans siste verdenscuprenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer