- Pampene tror fotballen er en UFO

For snart 15 år siden dyttet han ballen over Peter Shilton og brukte Herren som alibi. Søndag tok han seg en pinne med den samme hånda. Alt mens han skjelte ut UEFA-bossene i kjølvannet av Raul-saken. Er det Gud som skjenker Maradona?

Guds hånd hadde inntil for en uke siden scoret ett mål på fotballbanen - Argentinas utlikning til 1- 1 i kvartfinalen mot England under Mexico-VM i 1986. Siden det har den stort sett vært behjelpelig på fest. Men nå mener altså Diego Armando Maradona at Han har vært ute med armen igjen.

Denne gangen i Rauls skikkelse - da Real Madrid-spilleren utliknet til 1- 1 mot Leeds i forrige uke.

Ut med pampene

Maradona skjeller i hvert fall ut UEFA på det kraftigste for straffereaksjonene etter håndballmålet på Santiago Bernabeu.

- UEFA-sjefene har aldri spilt fotball, sier Maradona. - Så langt de orker å bry seg er fotballen en UFO. Og derfor er det på tide å kaste dem ut. Alle sammen.

Drøye 100000 kroner i bot og én kamps karantene var dommen UEFA felte over Raul på grunn av Maradona-kopien mot Leeds. Han som en gang var verdens beste fotballspiller, og som fortsatt er den største vi har sett både høyt og lavt, liker det veldig dårlig. For Guds hånd er Guds hånd - du fleiper ikke med den.

Enten den scorer mål eller gjør noe så trivielt som å holde drinken.

At Herrens veier er uransakelige, lærte vi tidlig. At han dukker opp med 15 års mellomrom for å score mål ved de ypperste fotballanledninger, er derimot oppsiktsvekkende. Men han skal ha ros for sine valg - han scorer ikke på Jorekstad, Nedre Eiker, Færøyene (grus) eller Trollhättan (Sverige).

Og:

Han velger sine disipler i karer som Maradona og Raul.

Stille i Madrid

I Madrid er man langt mindre opphisset over UEFAs reaksjoner enn tilfellet er på Maradonas fest i Buenos Aires. Raul har vel råd til det. Og derfor har han valgt å tie stille. Og la talsmann Ginés Carvajal snakke for seg.

- Raul er sjokkert - han skjønner ikke helt hva som er skjedd. Men uansett kommer det ikke til å påvirke fotballen hans, sier Carvajal.

Venstrebacken Roberto Carlos, brasilianeren med det voldsomme skuddbeinet, mener også at UEFA har begått en feil. Men heller ikke han vil snakke om det.

Derimot tar han dommerne i forsvar og oppfordrer alle fotballspillere til å være litt greiere med pipeblåserne og de alltid vinkende.

- Vi må være mer tålmodige med dommerne, sier Carlos. - Jo mer spillerne kjefter, jo mer blir dommerne stresset til å gjøre feil. Så mitt syn er at vi må la dem være i fred. Og at også dommerne bør bli profesjonelle.

HEI, DER NEDE: - Ut med pampene i UEFA, mener Diego Maradona, som støtter håndballkollega Raul i Real Madrid.