Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

Panama-helten: Føler seg som en filmstjerne og er VMs tyngste spiller

Det er kun to spillere med Torres bak på drakta i årets VM. Begge spiller på Panama, og én av dem er folkehelt i landet som er kvalifisert for sitt første VM noensinne.

SELVIRONISK: Roman Torres ble overhodet ikke sur da en journalist spurte ham om vekta hans på gårsdagens pressekonferanse. Panama-kapteinen svarte heller med humor, og skapte god stemning da han flekset magen foran pressekorpset. Foto: AFP PHOTO / Juan BARRETO
SELVIRONISK: Roman Torres ble overhodet ikke sur da en journalist spurte ham om vekta hans på gårsdagens pressekonferanse. Panama-kapteinen svarte heller med humor, og skapte god stemning da han flekset magen foran pressekorpset. Foto: AFP PHOTO / Juan BARRETO Vis mer

Roman Torres (32) var én av få spillere fra Panama-laget som ble lagt merke til i treningskampen mot Norge rett før VM startet, der Norge vant 1-0. Ikke nødvendigvis fordi han leverte noen spesielt god kamp i Panamas midtforsvar, men på grunn av den karakteristiske hårfrisyren.

Torres har såkalte dreads, som han egentlig lovet å fjerne hvis de kvalifiserte seg for VM. Men han har beholdt fristyren, etter ønske fra datteren.

Folkehelt

Hjemme i Panama er Torres folkehelt etter at han satte inn 2-1-målet mot Costa Rica i oktober i fjor, som gjorde at de kvalifiserte seg for sitt første VM noensinne.

Målet kom to minutter før slutt og regnes som det viktigste målet i Panamas fotballhistorie.

HANG ETTER: Roman Torres var på etterskudd da Joshua King ble matchvinner i treningskampen mellom Norge og Panama før VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HANG ETTER: Roman Torres var på etterskudd da Joshua King ble matchvinner i treningskampen mellom Norge og Panama før VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Siden oktober har jeg følt meg som en filmstjerne. Alt har forandret seg. Alle vil ta bilde med meg nå. Men det plager meg ikke. Jeg bare nyter det, sier Torres til BBC.

Til daglig spiller Torres i USA for Seattle Sounders. Han er blant Panamas mest profilerte spillere, og er også kaptein for de rødkledde i VM. I dag spiller han sin 112. Panama-kamp.

Selvironi

I tillegg til å være rutinert og en helt i Panama, er Torres VMs tyngste spiller med sine 99 kilo. På gårsdagens pressekonferanse i Russland fikk han spørsmål om vekta vil bli en fordel i forbindelse med duellen mot Romelu Lukaku når Panama møter Belgia i dag.

DOKUMENTAR: Det var meningen at VM i 1998 skulle bli Ronaldos store øyeblikk, men et uventet anfall knuste både hans og Brasils drømmer. Fire år seinere returnerer han til den største scenen i fotball for å få revansj. O Fenomeno og de som står ham nærmest tar oss gjennom eventyravslutningen. Video: FourFourTwo Vi... Vis mer

Torres svarte med å glise bredt, før han dro opp t-skjorta og viste magen.

- Der fikk du svaret, sa den blide Panama-kapteinen til journalisten som stile spørsmålet.

Svak oppkjøring

Panama imponerte ingen mot Norge, og har heller ikke imponert stort i oppkjøringa til VM.

Etter at Torres sendte Panama til VM med sin scoring mot Costa Rica har de spilte åtte treningskamper. Bare to av disse har endt med seire (mot Trinidad og Tobago og Grenada). På de siste fem kampene har de kun scoret ett mål, i seieren mot Trinidad og Tobago.

I dag åpner de mot Belgia, før de møter England og Tunisia i de to siste gruppespillskampene. Noe annet enn sisteplass i gruppa vil være en stor overraskelse for Roman Torres og co.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media