Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panama-spillere rundstjålet under landskampen mot Norge: - Påfallende, sier politiet

Flere spillere fikk verdisaker stjålet fra hotellrommet mens de spilte kamp mot Norge onsdag kveld, opplyser Panamas fotballforbund på Twitter.

Panamas landslag før kampen mot Norge på Ullevaal stadion onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Panamas landslag før kampen mot Norge på Ullevaal stadion onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TIPS OSS! SMS til 2400, TLF til 24 00 00 00 eller e-post til 2400@dagbladet.no.

Betydelige verdier fra fire hotellrom Panamas landslag benytter seg av i Oslo, ble frastjålet fra rommene onsdag kveld.

Det virker sannsynlig at tyveriet skal ha skjedd samtidig som Panama spilte privatlandskamp mot Norge på Ullevål stadion.

Det forteller Oslo-politiet til Dagbladet natt til torsdag.

Da Dagbladet var i kontakt med politiet torsdag morgen, hadde de fremdeles ikke i detalj fått kartlagt hvor store verdier det er snakk om, og hva som konkret er blitt stjålet.

Men alle rommene er ferdig undersøkt, og politiet har sikret seg video for å finne ut hva som skjedde i det aktuelle tidsrommet. Det er også relevant å hente inn informasjon fra nøkkelkortene, om det er lagret noe som kan gi en indikasjon på hvem tyven kan være.

- Det var ikke noe tegn på innbrudd. Det vil si at de som har gjort dette enten har hatt adgangskort eller sjålet det for å komme seg inn, sier presserådigver Aslaug Røhne til Dagbladet.

- Påfallende

Politiet hadde i natt ikke fått klarhet i hvor store verdier det dreier seg om.

- Men det er snakk om verdier som gjør at vi ser veldig alvorlig på dette, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet i natt.

Den panamanske avisa Panama America skriver at forsvarsspiller Roman Torres skal ha blitt frastjålet 1000 dollar og to klokker fra rommet. Avisa El Siglo skriver at Torres og Armando Cooper skal ha blitt frastjålet klokker til en verdi av 16 000 dollar.

Det faktum at tyveriet skal ha skjedd i en tidsperiode mens spillerne ikke var på hotellet, og at alle rommene som ble berørt av tyveriet tilhørte Panamas landslagsdelegasjon, gjør også at politiet ser alvorlig på saken.

- Det er selvfølgelig påfallende at det er tre rom fra samme gruppe som blir rammet, sier operasjonslederen.

Ingen andre rom skal være berørt av lignende tyverier, ifølge politiet.

En panamansk sportsavis, RPC, la i natt ut et bilde fra hotellet med norsk politi til stede.

Betydelig politiinnsats

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 23.19 fra ansatte på det aktuelle hotellet, Radisson Blu i Nydalen i Oslo. Like før 03.00 natt til torsdag er politiet fremdeles på stedet.

De har satt inn betydelige krefter i arbeidet.

- Fordi dette er utenlandske spillere som skal reise, og at det derfor ikke blir lett å komme i kontakt med dem, krever at vi gjør en skikkelig jobb umiddelbart, sier Gulbrandsen.

Helt konkret vil politiet blant annet gå gjennom videovervåkningen på hotellet. Hvilke andre spor politiet har å gå etter, kan ikke Gulbrandsen fortelle overfor Dagbladet.

Det var Panamas fotballforbund som selv delte nyheten om tyveriet på Twitter.

Språkproblemer

Da Dagbladet var i kontakt med politiet torsdag morgen, hadde de fremdeles ikke i detalj fått kartlagt hvor store verdier det er snakk om, og hva som konkret er blitt frastjålet.

Det skyldes dels noen språkproblemer i etterforskningens spede begynnelse.

- Jeg har fått tilbakemeldinger fra stedet om at det har vært litt språkproblemer. Dette skal vi få løst på et vis, men det er innledningsvis litt vanskelig å få detaljene helt klare. Og i sånne type saker, er detaljene særlig viktig, sier operasjonslederen.

Det er også fordi at dette er utenlandske spillere som skal reise, og at det derfor ikke blir lett å komme i kontakt med dem.

Norges Fotballforbund er også informert om hendelsen, og anser dette nå som en politisak.

- Vi gjør ikke noe med det nå, annet enn å beklage en sånn hendelse. Den skulle vi vært foruten. Dette er en politisak nå, og laget er på vei hjem, sier sjef for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til Dagbladet.

Radisson Blu Hotel Nydalen ønsker ikke å uttale seg om hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media