Pang! Pang! Pang!

Wayne Rooney (18) scoret tre mål og hadde en målgivende i sin debut for Manchester United. Den hylles allerede som historiens beste.

LONDON (Dagbladet):18-åringen fra Liverpool har hatt et enormt forventningspress på seg, og i går kveld innfridde han over all forventning. Etter 90 spilte minutter gikk han av banen til 67 000 tilskueres hyllest.

Wayne Rooney hadde ikke spilt en fotballkamp på 96 dager. Han har bare trent i to uker etter å brukket et bein i foten. Han ble friskmeldt torsdag.

Han har vært midt i en kontroversiell overgang fra Everton, og gikk til United i siste øyeblikk. Han kan koste United så mye som 380 millioner kroner. Han fikk oppleve Everton-supporternes hat da han forlot klubben.

Han var i sentrum for en pinlig sex-skandale i sommer, avslørt som bordellkunde.

Men i går kveld spilte han fotball for United for første gang. Og alt er glemt.

Fniste

Sir Alex Ferguson er vanligvis alvorlig på sidelinja, men i går nærmest fniste han, tydelig fornøyd med at hans funderinger på om Rooney skulle spille fra start eller ikke, falt ned på den riktige siden.

-  Det var for dette vi kjøpte ham, og det er en stor start for ham, sier Ferguson.

-  Tatt i betraktning at det var hans første kamp, synes jeg han var fremragende. Han var tydelig sliten i de siste 25 minuttene, men da var jobben gjort. Jeg tror alle så potensialet gutten har med egne øyne, sa sir Alex Ferguson til ITV etter kampen.

-  Vi ønsker å utvikle ham og gjøre ham moden, la ham vokse. Han er bare en ungutt, ikke glem det, sier manageren. Han fikk også utmerkede pasninger fra medspillerne i dag. Alle var gode, sa Ferguson etter kampen.

Statister

Og det var ikke bare Rooney som gnistret. Hele United-laget var på bittet, og skarpe i kantene, selv om både Roy Keane, John O'Shea og Ronaldo ble hvilt. Eric Djemba-Djemba, Kleberson og David Bellion spilte i stedet. Fenerbahce var aldri annet enn statister. 

 • 1- 0: 7. min. Ryan Giggs spiller fri Kleberson på vingen, løper inn i feltet, og header inn Klebersons innlegg. 
 • 2- 0: 17. min: Ruud van Nistelrooy spiller fram Rooney som banker inn ballen alene med keeper. Rooneys løp åpnet forsvaret totalt, og etter bare 17. minutters United-fotball, er han målscorer. 
 • 3- 0: 27.min: Rooney igjen. Giggs slår en stikker til Rooney, som finter og lar ballen gå forbi seg, og Fenerbahcebacken Luciano var borte. Rooney fyrer løs en presis kanon i det lengste hjørnet, som keeper Rüstu Reber er sjanseløs på.

  Ruud ut


 • 3- 1: 46. min: United viser svakhetstegn ved en tyrkisk corner, og klarer ikke å få klartert skikkelig. Marcio Nobre scorer fra 16 meter. 
 • 4- 1: 54. min: Rooney igjen. Nå på et frispark fra rundt 18 meter. Frisparket skrur han hardt og presist over muren, og det spiller liten rolle at Fenerbahce-keeperen stilte seg i feil hjørne. 
 • 4- 2: 60. min: Nok en gang klarer ikke United å klarere en corner. Tuncay Sanil sniker ballen inn ved stolpen fra returrommet. 
 • 5- 2: 77.min: Ruud van Nistelrooy kjempet hele kampen for å komme på scoringslista. Han tok ned en fantastisk pasning fra Darren Fletcher på brystet, ga ballen ett touch, og dunket den inn. Van Nistelroys 114. mål på 150 kamper for United. Det er 0,76 mål per kamp i gjennomsnitt. Men i går måtte Ruud vike for Rooney. 
 • 6- 2: 86. min: Rooney legger opp også. Han stusser en langpasning videre til David Bellion, som løper fra forsvaret og scorer.

  Beste debut


  Så var det bare hyllesten fra et ekstatisk Old Trafford igjen. United-legenden Gordon McQueen var rask med å utrope Rooneys innsats til «Den største Manchester United-debuten i historien». Ryan Giggs var enig:

  -  Jeg kan ikke tenke meg noen bedre debut. Forventningene til Wayne har vært enorme, og han innfridde virkelig.

  Giggs mener hele laget hevet seg med unggutten.

  -  Rooney hevet hele laget, alle gutta. Det er ikke bare scoringene hans som var fantastiske, men også teknikken hans og holdningen. Han imponerer virkelig.

  Forlot stadion


  Ruud van Nistelrooy så ut til å finne tonen med Rooney.

  -  Jeg er veldig glad på Waynes vegne. Det er fantastisk å score på debuten, og å score tre er utrolig. Vi spilte veldig godt sammen, sier Ruud van Nistelrooy til MUTV.

  Rooney selv sa lite om debuten. Manchester United TV rapporterte klokka 23.37 at Wayne Rooney forlot Old Trafford uten å gi noen kommentarer.

1: Ruud van Nistelrooy spiller Rooney igjennom. Unggutten skyter høyt i mål aleine med keeper.
2: Rooney går et par meter, finter skudd, går litt til og smeller ballen lavt i keepers høyre hjørne.
3: Frispark fra 17 meter. Rooney skrur ballen over muren og i hjørnet av målet.