Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pangløp av Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold-Haugen

To nordmenn på pallen i storslalåm-rennet i USA.

PÅ PALLEN: Leif Kristian Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen jubler etter pallplassen. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Leif Kristian Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen jubler etter pallplassen. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix Vis mer

Det var knyttet stor spenning til kveldens finaleomgang i storslalåm i Beaver Creek, hvor det var to nordmenn blant de tre beste etter første omgang.

Det største norske håpet, Henrik Kristoffersen (25), lå på tredjeplass, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen (32) hadde tre små hundredeler å gå på kontra Kristoffersen.

Kristoffersen hadde 48 hundredeler å gå på da han satte utfor i finalen, og økte tidlig den ledelsen. I mål var han hele 0,95 foran Robert Kranjec - et pangløp.

Hva kunne Nestvold-Haugen finne på?

32-åringen gjorde også et solid løp, og sikret seg karrierens andre pallplass. I mål var han 43 hundredeler bak Kristoffersen.

Den eneste som kunne snyte Norge for seier, var amerikaneren Tommy Ford (30), som hadde en ledelse på 23 hundredeler.

Den ledelsen økte hjemmehåpet, og knuste til slutt Kristoffersen med hele 80 hundredeler.

VANT: Tommy Ford kunne juble for seier på hjemmebane. Foto: Michael Madrid-USA TODAY Sports/NTB Scanpix
VANT: Tommy Ford kunne juble for seier på hjemmebane. Foto: Michael Madrid-USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

- Personlig

Dermed var selvfølgelig hjemmepublikummet i ekstase.

- Det er godt at det er teknikkguttas tur til å komme på pallen, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

- Jeg har ligget an til pallen etter første omgang flere ganger og ikke klart å levere og lande på pallen etter to omganger. For meg var det litt personlig, å endelig sette den, sier Nestvold-Haugen, som syns det er godt å vise at han er blant de beste i en alder av 32 år.

Imponerte

Unggutten Lucas Braathen (19) lå som nummer 13 etter første omgang og ble til slutt nummer 15.

- Jeg visste at nivået kom til å være så høyt. Det var full gass som gjaldt, og det gjorde jeg. Det gikk litt skeis, men jeg er ikke her for 13.-plasser. Det blir for dumt å være misfornøyd. Egentlig er jeg fornøyd, sier en offensiv Braathen til NRK etter løpet.

Aleksander Aamodt-Kilde fikk problemer underveis og kjørte ut i den første omgangen. Det samme gjorde Rasmus Windingstad.

Kjetil Jansrud sto over rennet i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media