Pangstart for Citys ferske stjernegalleri

Grei skuring på Ewood Park.

GODT I GANG: Emmanuel Adebayor brukte bare tre minutter av årets sesing på å score.Foto: /ScanpixAP/Scott Heppell
GODT I GANG: Emmanuel Adebayor brukte bare tre minutter av årets sesing på å score.Foto: /ScanpixAP/Scott HeppellVis mer

(Dagbladet.no): Blackburn - Manchester City 0-2.

Stor spenning var knyttet til Manchetser City etter sommerens kjøpstirade. Blackburn hadde på sin side mye å bevise etter den svake 15. plassen forrige sesong. Og selv om spillet ikke var av verdensklasse ble det tre greie, og ikke minst viktige, poeng i serieåpninga.

— Mange lurte på om vi ville gå på trynet i seriestarten, men vi ga et klart svar til dem, mente Hughes.

Pangstart
Blackburn på Ewood Park er normalt en tøff nøtt, men det tok ikke mer enn tre minutter før manager Mark Hughes' kunne puste lettere på trenerbenken.

Emmanuel Adebayor satt opp Shaun Wright-Phillips ute til høyre. Lynvingen vendte bort Olsson, dro med ballen inn i banen, og spilte den flatt tilbake til Adebayor.

Avslutninga fra togoleseren på direkten var av ypperste merke, og Paul Robinson måtte konstatere debyutscoring.

Vertene best
Blackburn nektet å legge seg ned av den grunn, kom seg til flere gode muligheter, og var jevnt over det klart beste laget i første omgang. Men sjansene som kom ble enten reddet av Shay Given eller sløst bort med for lite presisjon i avslutningene.

Etter 20 minutter sto Jason Roberts alene på fem-seks meter, men blåste ballen over.

Ti minutter senere satt ballen mellom stengene, men Given vartet opp med en kjemperedning på hodestøtet fra Christopher Samba.

Samba var forøvrig et uromoment gjennom hele de første 45, og City hadde store problemer i lufta mot den fysiske stopperen.

Tross et par spede forsøk fra Robinho mot slutten følte nok Blackburn det som temmelig ufortjent da dommer Mike Dean blåste til pause.

Snudde bildet
Men de som da ventet et enda større offensivt Blackburn-trykk måtte se seg skuffet. Plutselig var det City som hadde ballen, initiativet, men det tok sin tid før det kom flere sjanser.

— Jeg synes vi ble straffet vel mye. Vår store feil i dag var svake avslutninger, men deres keeper Shay Given leverte også den ene store redningen etter den andre. Vi burde ledet til pause, men etter hvilen maktet vi ikke å holde tempoet oppe, konstaterte Blackburn-manager Sam Allardyce.

— Du så et City-lag fullt av karakterstyrke. Dersom vi fortsetter å spille slik vil framgangen fortsette. Vi viste kvaliteter som vi trenger, la Mark Hughes til.

Etter et kvarter var Robinho på farten igjen, og denne gangen var det langt fra løskrutt fra den lille brasilianeren. Men Paul Robinson holdt laget i kampen med en strålende reaksjonsredning i lengste hjørne.

Laget fra Manchester viste stor kontringsstyrke i andre omgang, og Blackburn kom aldri nærmere enn et frispark like over fra McCarthy ti minutter før slutt.

I stedet var Stephen Ireland kald da han fikk muligheten alene med Robinson på overtid, og sørget for en perfekt sesongstart for de med tilhørighet til den lyseblå delen av Manchester.