Håndball-EM

Panikken sprer seg: - Kaos uten like

- Norge må tenke sitt, skriver dansk kommentator.

CORONAFRYKT: Danmarks Kathrine Brothmann Heindahl og Stine Bredal Oftedal overholdt ikke enmetersregelen under onsdagens kamp. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
CORONAFRYKT: Danmarks Kathrine Brothmann Heindahl og Stine Bredal Oftedal overholdt ikke enmetersregelen under onsdagens kamp. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LJUBLJANA (Dagbladet): Bare timer før Norge - Danmark onsdag kveld sprakk nyheten om Danmarks assistenttrener Lars Jørgensen og strekspiller Kaja Kamp Nielsen har testet positivt for corona.

Torsdag må hele den danske troppen testes på nytt.

Mister resten av mesterskapet

Norge bor på samme hotell som den danske troppen i Ljubljana, og var naturlig nok også tett på de danske jentene under kampen onsdag kveld.

Den norske troppen har tatt visse forholdsregler under mesterskapet. Blant annet har spillere og ledere brukt munnbind under møter med mediene.

- Spilleren som hadde corona har ikke vært i troppen ennå, så det tenker vi lite på. Vi får ikke gjort noe med det, men forhåpentligvis sprer det seg ikke, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

Målvakten Katrine Lunde gjør det overfor Dagbladet det klart at hun «ikke tenker noe om» smitten.

- Man kan ikke ta ut alle, hvis noen er eller blir syke, sier hun.

TAP: Norge hadde ikke tapt mot Danmark på åtte år før danskene knuste til i gruppefinalen onsdag 16. november. Vis mer

Reglene sier at spillere og ledere minimum må være isolert i fem dager etter positiv prøve. En negativt test vil så sende dem inn i EM-bobla igjen.

- Reell fare

Det betyr at spillere som tester positivt vil være ferdigspilt i mesterskapet, og miste semifinale og en eventuell finale.

- I verste fall får vi positive coronatester i morgen (torsdag), så mangler vi spillere i semifinalen fredag. Det er en reell frykt, sier danskenes sportssjef Morten Henriksen.

Håndballkommentator i den danske avisa BT, Johnny Wojciech Kokborg, skriver at nyheten er et sjokk for den danske leiren.

- Det er det verste som kunne skje. Hele Danmarks skjebne hviler på hva testene fredag viser. Norge må også tenke sitt. De spiller mot et potensielt coronasmittet lag. Det er et kaos uten like, skriver Wojciech Kokborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer