Panizzi suveren, Solberg på femte

Gilles Panizzi vant Rally Katalonia klart, mens Petter Solberg kjørte inn til 5. plass etter å ha vunnet to fartsprøver.

Den franske Peugeot-føreren var overlegen i asfaltrallyet og vant åtte av de ni fartsprøvene som ble avviklet de to første dagene. Søndag tok han det litt roligere og vant «bare» to av seks fartsprøver.

- Jeg er veldig godt fornøyd med seieren. Det var godt å slippe å presse seg den siste dagen, mente Panizzi, som nå har vunnet to VM-rallyer på rad og ligger på andreplass i sammendraget. Finske Marcus Grönholm, firer søndag, leder med ett poeng på stallkamerat Panizzi.

Richard Burns ordnet dobbeltseier for Peugeot, som tok tre av de fire første plassene. Pierre Bugalski i CitroÙn snek seg inn på tredjeplass.

- Dette var et perfekt rally for oss, en fantastisk helg, konkluderte Panizzi.

Solberg med bestetid

Petter Solberg var den eneste som snøt Panizzi for rent bord de to første dagene. Søndag hadde nordmannen to 2. plasser før han avsluttet med bestetid på den aller siste fartsprøven.

Solberg var beste fører i en ikke-fransk bil og kapret to nye VM-poeng i sin Subaru, mens Colin McRae i Ford tok det siste individuelle VM-poenget.

Etter søndagens triumf har Peugeot en klar ledelse i lag-VM. 52 poeng er beholdningen så langt, mens Ford på andreplass har 25.

- Et fantastisk lagarbeid. Jeg er svært stolt av våre førere, sa Peugeot-sjef Corrado Provera.

Subaru ligger på tredjeplass med 20. Solbergs lagkamerat Tommi Mäkinen vant den første VM-runden, men har kjørt ut i alle de tre rundene etterpå.

Neste VM-runde kjøres på Kypros 19.-21. april, og Solberg har store forhåpninger til den konkurransen.

NTB