Landeveissykling:

Pantano tatt for EPO-bruk

Colombianeren suspendert av Trek-Segafredo.

DOPINGTATT: Mandag kveld offentliggjorde UCI at Jarlinson Pantano er tatt for EPO. Foto: David Ramos/Getty Images
DOPINGTATT: Mandag kveld offentliggjorde UCI at Jarlinson Pantano er tatt for EPO. Foto: David Ramos/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Trek-Segafredo i en pressemelding at Jarlinson Pantano har avlagt en positiv dopingprøve.

Kun minutter senere kom pressemeldingen fra UCI. Sykkelforbundet skriver at colombianeren har avlagt en positiv dopingprøve på stoffet erytropoietin, også kjent som EPO.

Prøven som stoffet ble funnet i stammer fra en kontroll gjort utenfor konkurranse tatt 26. februar 2019.

Pantano, som ikke har syklet siden første etappe av Catalonia rundt, har blitt suspendert av laget. Han har rett til å be om en analyse av B-prøven.

30-åringen syklet for et colombiansk prokontinentallag ut 2014, og ble så plukket opp av IAM Cycling. Det virkelige gjennombruddet kom i hans andre sesong som WorldTour-proff, da han først vant en etappe i Sveits rundt før han triumferte i duell mot Rafal Majka på 15. etappe i Tour de France 2016.

Hans foreløpig siste seier som proff kom da han snøt Vegard Stake Laengen for det som ville vært hans aller første proffseier. Det skjedde i Catalonia rundt i fjor da de to kom mot mål etter brudd på den femte etappen. Pantano var dristigere i de siste svingene av utforbakken før mål og fikk de nødvendige meterne på den høyreiste UAE Team Emirates-rytteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer