Panucci headet Italia og Frankrike til EM

Skottland blir hjemme.

Skottland har imponert i EM-kvaliken, men lørdagens 1-2-tap mot Italia gjør at skottene må bli hjemme. Italia og Frankrike stakk av med EM-billettene i gruppe B.

- Guttene viste mot og vilje. De var fantastiske. De har arbeidet så hardt og fortjener dette. Det er deilig å kvalifisere seg for EM, sa Italias landslagssjef Roberto Donadoni til Rai Uno.

Opptur for Italia

Fotball-Italia har vært lagt nede den siste uken. Drapet på en Lazio-supporter sist helg rystet nasjonen. Lørdag fikk de regjerende verdensmesterne noe å juble for.

- En positiv opptur etter alt som har skjedd den siste uken, sa Donadoni.

- Vi spiller fotball av høy kvalitet i Italia. Vi har vunnet mesterligaen (Milan) og VM (2006), men dessverre blir vi forbundet med noe annet, la kaptein Fabio Cannavaro til.

Italia scoret tidlig og sent på Hampden Park. Luca Toni ordnet italiensk ledelse etter bare ett minutt da han scoret fra kort hold.

Skottland jaget utligning og følte seg snytt for straffespark da Gianluca Zambrotta brukte skulderen for å stoppe ballen.

VETERAN: Christian Panucci har stanget inn vinnermålet, og reagerer som ventet. FOTO: AFP/SCANPIX
VETERAN: Christian Panucci har stanget inn vinnermålet, og reagerer som ventet. FOTO: AFP/SCANPIX Vis mer

Deretter fikk Italias Antonio Di Natale et mål annullert for offside. Tjue minutter inn i annen omgang utlignet Skottland.

Hampden Park kokte da Barry Ferguson var raskest på en keeperretur. James McFadden skjøt deretter utenfor på en stor skotsk sjanse.

Oppgitt McLeish


På overtid kom vinnermålet. Christian Panucci headet inn et frispark. De italienske fotballstjernene kunne juble over at EM-billetten var i boks.

- Vi fortjente ikke å tape denne kampen. Det er helt utrolig at de fikk frispark, sukket Skottlands landslagssjef Alex McLeish.

Frankrike tar følge til Sveits og Østerrike. Dermed slipper «Les Bleus» bekymre seg for den vanskelige bortekampen mot Ukraina onsdag. Den betyr ingenting.

(NTB)

For Frankrike tar følge med Italia til EM uansett utfall i de siste kampene til uken.

Luca Toni scoret 1-0-målet. Foto: Reuters/Scanpix.