Panzer: - Jeg er bare rå

Landslagsstopperne vurderer hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Ta ut det laget du mener bør starte mot Tsjekkia!

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Det meste virker ganske sikkert når det gjelder laget som starter mot Tsjekkia. Trolig har Åge Hareide alt bestemt seg for de elleve, men fortsatt er det litt spenning rundt stopperplassene.


Mye tyder på at Erik «Panzer» Hagen starter, men etter at han sto over tirsdagstreninga med lårhøne, er det også et bittelite spørsmålstegn ved ham. Men både Hagen selv og landslagslege Thor Einar Andersen avdramatiserer skaden.

Brede Hangeland har overbevist i Claus Lundekvams skadefravær, og kaptein Claus sier han godt forstår om han blir vraket.

Åge Hareide har varslet at han vil ta en prat med stopperne sine om situasjonen. Før tirsdagens trening var den praten ikke unnagjort.

- Jeg har ikke snakket med dem ennå. Det vil vi ta i fred og ro etterhvert, sier landslagssjefen.

Claus eller Brede

Men måten Hareide uttaler seg på, tyder på at det står mellom Claus Lundekvam eller Brede Hangeland ved siden av Erik Hagen. Bård Borgersen er backup i troppen.

PÅ BENKEN: Erik Hagen satt på benken i går på grunn av en lårhøne, men starter trolig på lørdag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
PÅ BENKEN: Erik Hagen satt på benken i går på grunn av en lårhøne, men starter trolig på lørdag. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Brede har spilt veldig godt. Claus var ute med skader, men har spilt solid for Southampton etter det, sier landslagssjefen.

Han vil heller ikke bekrefte om han har bestemt seg.

- Og selv om jeg hadde tatt beslutningen, ville jeg ikke sagt noe til media, sier han.

Følgelig verken vil eller kan stopperne selv si noe om hvem som spiller. Men Dagbladet.no har bedt dem karakterisere hverandres sterke sider. Da sitter skrytet løst:

Brede Hangeland

Om Bård Borgersen: Ekstremt sterk i duellene. God på dødballer.

Om Claus Lundekvam: Enorm rutine, duellsterk og har bra fart.

Om Erik Hagen: En murbrekker som er god til å vinne dueller. Bra fart.

- Jeg er komfortabel sammen med alle tre. Norske stoppere har gått den samme skolen, og går godt sammen, sier Hangeland.

Bård Borgersen

Om Brede Hangeland: Sterk i lufta, klok og god i posisjonsspillet.

Om Claus Lundekvam: En rutinert herremann med lang fartstid fra en tøff liga.

Om Erik Hagen: Kompromissløs mann man helst ikke skal gjøre noe galt mot.

- Vi er godt forspent på stopperplassen. Jeg er ikke så opptatt av om jeg får en plass på laget. Jeg er her for å ha det moro, bli bedre og gi jernet. Spiller jeg ikke, bidrar jeg til at de andre vinner, sier Borgersen.

Claus Lundekvam

Om Bård Borgersen: Enorm erfaring. Han har en plasseringsevne som er meget, meget bra.

Om Erik Hagen: Vi har spilt sammen lenge på landslaget, og det har fungert bra. Erik er veldig enkel å spille med. En kompromissløs mann.

Om Brede Hangeland: Leser spillet veldig godt. Sterk og god på hodet.

- Både Brede og Bård er spillende typer. Det er forsåvidt Erik også. Alle har gode kvaliteter, sier Lundekvam.

Erik Hagen

Om Bård Borgersen: Den som er mest lik meg selv. Ofrer alt i hver duell. Jeg koser meg når jeg ser på kamper med Bård. Da vet du hva du får.

Om Claus Lundekvam: Vanvittig rutine, som er veldig viktig. Han har vært med på masse rart. Han vet hvordan han skal løse ting to sekunder før det faktisk skjer. Han har kanskje ikke den store farta, men løser ting på andre måter.

Om Brede Hangeland: Til tross for relativt ung alder, har han mye rutine. Han har spilt to prikkfrie kamper nå. Er god med ballen, han har jo spilt mye midtbane, og er flink til å sette igang angrep.

Om seg selv: - Og jeg er bare rå, sier Panzer med sitt skumleste smil.

• Åge Hareide er sjef, men hva synes du? Ta ut det laget du mener bør starte mot Tsjekkia!

HAR SPILT GODT: Brede Hangeland har imponert i Lundekvams fravær.
TILBAKE: Claus Lundekvam er tilbake fra skade. Her i en duell med Christian Grindheim.
UTFORDRER: Bård Borgersen er nok et alternativ for Åge Hareide på midtstopperplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer