Panzer: - Jeg er rustenHareide: - Han er pigg

Er uansett spilleklar.

• Les også: Panzer er friskmeldt

SARAJEVO (Dagbladet.no): Erik Hagen er litt bekymret. Siden forrige landskamp - 2-2 mot Hellas for over en måned siden - har han bare spilt én kamp for Zenit St. Petersburg.

Panservogna innrømmer at han ikke er så trygg som vanlig foran kveldens tøffe bortekamp mot Bosnia.

- Vi får se hvordan det går, for dette er ikke optimalt. Det beste hadde vært om jeg hadde spilt regelmessig inn mot denne kampen, sier Panzer-Hagen til Dagbladet.no.

Som om ikke det er nok. De siste dagene har midtstopperen slitt med lysken, men han ble tidligere i dag friskmeldt og starter kampen.

- Erik virker pigg

Åge Hareide er ikke like bekymret, og velger det stopperparet som har vært hans førstevalg de siste to åra: Erik Hagen og Brede Hangeland.

- Erik virker veldig pigg. Tidligere har han kommet fra Russland litt sliten, etter mye reiser og sånn. Han spilte i UEFA-cupen for to uker siden, og virker lettere i kroppen enn på lenge, sier landslagssjefen.

- ER RUSTEN: Erik Hagen (t.v.) selv er ikke helt sikker på at han er i sin beste form foran kveldens kamp mot Bosnia-Hercegovina. Men han er iallfall meldt skadefri av landslagets lege, Thor Einar Andersen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
- ER RUSTEN: Erik Hagen (t.v.) selv er ikke helt sikker på at han er i sin beste form foran kveldens kamp mot Bosnia-Hercegovina. Men han er iallfall meldt skadefri av landslagets lege, Thor Einar Andersen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Men selv om Hagen er lett i kroppen og har overskudd, skulle han ønske han hadde med seg litt mer kamptrening til den bosniske hovedstaden.

- Du reagerer et par tideler raskere når du er i kamptrening og handler instinktivt raskere. Du blir litt rusten av å ikke spille. Men det hjelper selvfølgelig på at jeg har rutine og jeg prøver å ikke tenke for mye på det.

- Ingen ny rolle

Samtidig kjenner han stoppermakker Hangeland veldig godt.

- Vi har spilt mye sammen, så det er jo ikke noen ny rolle jeg går inn i, sier Russland-proffen.

Brede Hangeland er sikker på at kollegaen kommer til å levere på Asim Ferhatovic-Hase Stadion i kveld, men også han sier det ikke er ideelt at Hagen sliter benken i Zenit.

- Det er best for landslaget om alle spiller jevnt og trutt i klubbene sine, men Erik er en rutinert mann. Dessuten kjenner vi hverandre godt, så dette kommer til å gå veldig bra, sier FCK-spilleren til Dagbladet.no.

Panzer selv er bare opptatt av det som skal skje på gressteppet når flomlysene slås på i kveld.

Panzer: - Jeg er rustenHareide: - Han er pigg

- Det blir nok mye ball possession av dem, og mer smartness av oss, sier han på klingende norsk.

- HAN ER PIGG: Landslagssjef Åge Hareide er ikke bekymret for Erik Hagens kampform. I kveld starter han mot Bosnia-Hercegovina.