«Panzer» -mareritt i hjemkomsten

Men Shelton berget nattesøvnen.

(Dagbladet.no): VIF - FFK 1 - 1 (0 - 0)

Erik Hagen har det siste halvåret slitt med tilliten i både Wigan og Zenit. I Vålerenga derimot, hersker det liten tvil om at «Panzer» er tiltenkt en sentral rolle.

Skadeproblemer i Oslo-klubbens bakre rekker gjorde sitt til at midtstopperen ble litt for sentral litt for tidlig. Det var nemlig en ringrusten Hagen som tok fatt på sitt andre opphold i Vålerenga i kampen mot serieleder Fredrikstad.

- Vi sliter litt med folk i den posisjonen, så vi har ikke så mange valg, forsvarer assistenttrener Tor Ole Skullerud valget av Hagen fra start med overfor TV 2.

Plasseringsspillet var tvilsom og timingen i taklingene var i beste fall i seineste laget. Allerede etter 13 minutter fikk man et tegn på hvilken vei det bar da Hagen havnet i dommerens bok for en røff takling på Ardian Gashi.

Og verre skulle det bli.

På etterskudd

Etter et eneste langt gjesp av en førsteomgang tok underholdningsverdien seg opp flere hakk etter hvilen, og etter 56 minutter skulle det endelig bli noe å juble for på Ullevaal, om enn for et mindretall av de tilstedeværende.

«Panzer» -mareritt i hjemkomsten

Det var nemlig Fredrikstad som tok initiativet, og Hagen var delaktig.

Raijo Piiroja er et offensivt våpen når rødbuksene har dødball, og selv om den første bølgen ble klarert av vertene, ble estlenderen stående i feltet.

Da innlegget fra Barsom kom, hadde Piiroja kun ett mål for øyet, å komme først på ballen. Erik Hagen klarte ikke å stagge FFK-stopperen, og Troy Perkins hadde ingen muligheter til å nå bort i hjørnet. Dermed var fasiten 0-1 til serielederne.

Like etter gjorde Hagen en enda større feil da glapp fullstendig i markeringen av Andreas Tegström, og kun ubesluttsomhet fra svensken og våkent keeperspill fra Perkins sørget for at det fortsatt var liv i kampen.

Ba om bytte

En synlig frustrert Hagen gjorde deretter byttetegnet til benken, og fikk ønsket oppfylt 20 minutter før slutt.

Vålerenga måtte satse framover og la om til tre bak da Mohammed Fellah erstattet Hagen, bare for å se at FFK kom enda nærmere 2-0. Tarik Elyounoussi fikk sin mulighet til å score i avskjeden med norsk fotball. Abgar Barsom likeså.

Men aller nærmest kom Tegström som traff krysstanga med en perle av et skudd som Perkins var sjanseløs på å rekke bort til.

INGEN DRØMMEDEBUT: Erik Hagen leverte en rufsete forestilling i hjemkomsten til Vålerenga. Allerede etter 13 minutter fikk «Panzer» gult kort. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
INGEN DRØMMEDEBUT: Erik Hagen leverte en rufsete forestilling i hjemkomsten til Vålerenga. Allerede etter 13 minutter fikk «Panzer» gult kort. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Debutantmål

En annen VIF-debutant, Luton Shelton, skulle likevel rettte opp noe av inntrykket på vegne av Vålerengas debutanter.

Et langt oppspill ble stusset videre av Bengt Sæternes, og Shelton traff klokkerent på volley. Ballen snek seg helt nede i Tommy Runars høyre hjørnet, og hjemmelaget hadde utlignet.

- Det er alltid en god følelse å score i debuten, medgir målgjører Shelton overfor TV 2 etter kampen, samtidig som han antyder at det kan være mer moro i anmarsj.

- Jeg er ikke helt i kampform, men det kommer seg, sier jamaicaneren.

Uansett jubles det nok høyest i Bærum i kveld, ettersom FFK feilet i å øke ledelsen på toppen av tabellen med mer enn ett poeng. Det betyr at Stabæk kan gjenvinne initiativet med seier mot Bodø/Glimt på Nadderud i morgen.

- Om vi regner målsjanser skal vi vinne denne kampen. Vi er fornøyde med forsvarsspillet, men ikke helt fornøyde med kontringsspillet. Det går for sakte, og mangler litt fokus foran mål, oppsummerer FFK-trener Anders Grönhagen overfor TV 2. 

HELT I DEBUTEN: Luton Shelton (lengst t.v.) var tidvis frisk i sin Vålerenga-debut og besørget utligning med en volley fem minutter før slutt.
JUBLET FOR TIDLIG: Raijo Piiroja (t.h.) og Tarik Elyounoussi kunne juble for kampens første scoring etter at førstnevnte stanget inn ledelse til FFK. André Muri (t.v.) er passiv tilskuer.