Panzer byttet ut i Wigan-debuten

Døpt «The Beast» av Sky Sports.

Portsmouth - Wigan 2-0

(Dagbladet.no): Erik Hagen har knapt nok vært en benkesliter siden overgangen til Wigan 31. januar. Tidligere denne uka hadde han stor forståelse for at Steve Bruce holdt ham ute av laget - og forsikret at han ville gjort det samme om han var manager.

I dag hadde likevel Bruce funnet plass til den norske jernmannen i startoppstillingen.

Sammen med stoppermakker Emmerson Boyce skulle Panzer hindre Jermain Defoe i å pynte ytterligere på sin imponerende målstatistikk i Pompey-drakt.

Det greide de ikke.

- Vi er skuffet fordi vi føler at vi burde fått noe ut av kampen. Vi hadde mange sjanser, men tok ikke vare på dem, sa Steve Bruce etter full tid.

Klumsete start

32 minutter var spilt da John Utakas skudd endret retning i en Wigan-spiller. Ballen endte i beina til Defoe, som satte inn sitt femte mål på like mange kamper på Fratton Park.

BLE OFRET MOT SLUTTEN: Da Wigan jaktet utlikning ble Erik Hagen byttet ut med en spiss. Det hjalp lite, for Portsmouth doblet ledelsen og vant 2-0. Foto: SCANPIX
BLE OFRET MOT SLUTTEN: Da Wigan jaktet utlikning ble Erik Hagen byttet ut med en spiss. Det hjalp lite, for Portsmouth doblet ledelsen og vant 2-0. Foto: SCANPIX Vis mer

Erik Hagen gjorde for øvrig et uutslettelig inntrykk på Sky Sports. Da nordmannen trasket opp på en corner og fikk frispark mot seg, beskrev nettstedet den store nordmannen som et «absolute beast».

Engelskmennene har åpenbart ikke fått med seg at Hagen offisielle kallenavn er Panzer, og var såpass fornøyd med sitt eget forslag at de fortsatte å bruke det utover i kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter halvspilt 1. omgang het det at «The Beast» hadde funnet rytmen etter en klumsete start.

Fant rytmen gjorde også Wigan, som burde utliknet da de fikk straffe en halvtime før slutt. David James reddet imidlertid forsøket fra Ryan Taylor.

Etter 72 minutter ble Panzer tatt av banen til fordel for spissen Marlon King.

- Jeg synes han klarte seg bra med tanke på at han ikke har spilt seriefotball på tre-fire måneder, sa Steve Bruce til klubbens nettsted, ifølge NTB.

Blottla seg bakover

Wigan satset friskt framover og spilte ifølge Sky Sports med fem spisser mot slutten.

I stedet gikk det som det gjerne gjør når et lag blottlegger seg defensivt. Jermain Defoe  - hvem andre - satte inn sitt andre mål for dagen på overtid.

Wigan holder en 15. plass på tabellen, fem poeng foran Bolton på den tredje og siste nedrykksplassen. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham mot tabelljumbo Derby. Fulham snudde 0-1 til 2-1, men Derby utliknet like etterpå og sikret et sjeldent poeng.