Panzer er friskmeldt

Ble testet i dag - klar til kveldens kamp.

SARAJEVO (Dagbladet.no): Erik Hagen måtte gå av gårdagens trening etter bare noen minutter, på grunn av lyskeproblemer.

Da resten av laget forberedte seg til kveldens kamp, satt Panzer-Hagen på sidelinja og så på.

I formiddag ble han likevel friskmeldt og kampklar.

- Erik er klar til kamp, sier landslagets pressesjef Jon Mørland til Dagbladet.no.

Panzer har slitt med en vanskelig lyske i lang tid, og sier selv han har vært i liknende situasjon 20-30 ganger tidligere. Nettopp det gjorde at landslagsledelsen i går ikke var så veldig bekymret.

- Det er positivt at han kjenner dette så godt selv. Da kunne han si fra tidlig og samtidig visste han hvor fort det pleier å gå over, sa landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.no etter gårsdagens trening.

Erik Hagen og Brede Hangeland er Åge Hareides førstevalg i midtforsvaret. Hvis Zenit-proffen ikke kunne spilt, hadde Vidar Riseth kommet inn i stedet.

Frode Kippe er også med i troppen, men Hareide har gjentatte ganger sagt at han ikke passer så godt sammen med Hangeland.

Panzer er friskmeldt

Med seier i kveld tar landslagsgutta enda et steg mot neste sommers EM i Østerrike og Sveits. Men det gjenstår fortsatt to kamper, blant annet en viktig krig mot Tyrkia på Ullevaal.

Det er fortsatt full splittelse i Fotball-Bosnia, og de aller fleste stjernene boikotter fortsatt landslaget. Fotballforbundet er anklaget for korrupsjon, kampfiksing og religiøs diskriminering. Mars-kampen på Ullevaal viste imidlertid at de gutta som spiller, kan skape trøbbel. Da vant Bosnia 2-1.

Nå vil de norske gutta ha revansje.


KLAR TIL KAMP: Erik Hagen har slitt med en vond lyske, men spiller kveldens kamp i Sarajevo. Foto BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
KLAR TIL KAMP: Erik Hagen har slitt med en vond lyske, men spiller kveldens kamp i Sarajevo. Foto BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
TILSKUER I GÅR: Da landslaget gjorde sine siste forberedelser til kampen i går, satt Panzer lyskeskadd på benken.