- Panzer er fysisk og mentalt utladet

Trakk seg fra landslaget før kampen mot Sør-Korea.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Erik Hagen har meldt forfall til landskampen mot Sør-Korea torsdag. Han dukket dermed ikke opp på kveldens landslagstrening på Ullevaal stadion.

- Han er fysisk og mentalt utladet, sier landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.no.

Hagen har snakket med både Åge Hareide og Andersen på telefon i dag, og gitt beskjed om at han trenger hvile.

- Ikke dramatisk

Landslagslegen ser ikke på Zenit-spilleren tilstand som dramatisk.

- Jeg synes ikke dette er dramatisk. Noen ganger har spillerne vondt i en ankel eller et kne. Andre ganger er man sliten. Jeg synes dette er en voksen avgjørelse, sier Andersen.

Han hadde en lang prat med Hagen i dag, og planlegger ikke spesiell oppfølging for midtstopperen.

- Jeg tror han har det beste støtteapparatet i sine nærmeste. Men hvis han har behov for det, er jeg selvsagt tilgjengelig for ham, sier Andersen.

TRENGER HVILE: Erik Hagen i aksjon mot Paraguay sist onsdag. I dag meldte han forfall til torsdagens kamp mot Sør-Korea. Foto: Scanpix
TRENGER HVILE: Erik Hagen i aksjon mot Paraguay sist onsdag. I dag meldte han forfall til torsdagens kamp mot Sør-Korea. Foto: Scanpix Vis mer

Vil være med i høst

Hareide sier også at det er slikt som kan skje - at spillere blir trøtte og slitne. Men Hagen ga uttrykk for at han fortsatt ønsker å være med i EM-kvalifiseringen.

- Erik ga beskjed om at han ønsker å være med i kampen om plassene på laget i høst, fra og med Brasil-kampen, sier Hareide til Dagbladet.no.

Starts Atle Roar Håland kommer inn som erstatter for Hagen i troppen som møter Sør-Korea på Ullevaal torsdag.

- Panzer er fysisk og mentalt utladet