Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panzer forlenger med Zenit

Blir ut 2008.

(Dagbladet.no): Erik Hagen skrev under en treårskontrakt da han ble solgt fra Vålerenga til Zenit St. Petersburg for åtte mill. kroner før nyttår i 2004.

Nå akter landslagsstopperen å forlenge med den russiske klubben.

- Kontrakten er klar, det gjenstår bare å skrive under den, sier Hagen til Dagbladet.no

Får bedre betalt

Den gamle avtalen hans løp ut neste år. Den nye kontrakten strekker seg ut 2008-sesongen. 30-åringen går selvsagt opp i lønn i Zenit.

- Jeg får bedre vilkår, men det går ikke bare på penger. Det er også andre ting som er forbedret. Nå blir jeg her ut dette året og to til, sier den tidligere VIF-stopperen.

Den kompromissløse midtbacken blitt glad i St. Petersburg, og hadde ikke spesielt lyst til å skifte beite.

- Jeg trives kjempegodt, og nå begynner snøen å forsvinne her også. St. Petersburg er en megafin by. I tillegg har Norwegian satt opp rute hit, så det blir greit å fly hjem av og til.

HAGEN OM TIPPELIGAEN: Zenit slo ut RBK av Uefacupen, og Erik Hagen sier han ble skuffet over trønderne. Likevel tror han de kjemper i toppen i år. Foto: Scanpix
HAGEN OM TIPPELIGAEN: Zenit slo ut RBK av Uefacupen, og Erik Hagen sier han ble skuffet over trønderne. Likevel tror han de kjemper i toppen i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Var andre klubber aktuelle?

- Nei, men jeg vet det har vært interesse for meg. Men jeg hater de klubbyttegreiene, det er et slit å løpe rundt for å fikse nytt hus i en ny by, sier han.

- Hvordan går det med russisken?

- Det er rimelig dødt. Men de som er rundt meg prater engelsk, humrer Panzer.

Etterlyser VIF-målscorer

Hagen ble før påske utvist i serien og fikk fire kampers karantene. Han har én kamp igjen, men skal være tilbake på laget når Zenith spiller semifinale i den russiske cupen mot CSKA Moskva.

- Cupen gir oss en sjanse til å komme med i Uefacupen på nytt, sier Hagen.

Mens han har sonet har han fått med seg den norske serieåpningen via satelitt. Inntrykkene skaper ikke hjemlengsel hos Panzer.

Panzer forlenger med Zenit

- Jeg synes det blir slått for mye langt. Jeg er glad for at det ikke er sånn her i Zenit. Selv om jeg er den typen jeg er, så liker jeg bedre teknisk fotball, sier Hagen.

Ut i fra kampene han har sett tror han LSK og RBK blir sterke kandidater til seriegullet. Uten at han avskriver gamleklubben VIF.

- Når det gjelder Vålerenga må jeg bare henge meg på i hylekoret, og si at de trenger en målscorer. Men det har jeg sagt de siste ti årene, sier Hagen.

NY KONTRAKT: Erik Hagen liker seg så godt i Russland at han forlenget kontrakten med ett år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media