Panzer-Hagen slipper med tilsnakk

Fotball-Norge ler ikke av Erik «Panzer»-Hagens verbale sleivspark mot navngitte Tippeliga-spillere. Men VIF-stopperen slipper unna med tilsnakk i egen klubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i det nyeste nummer av det uavhengige supporterbladet Vål'enga Magasin at Erik Hagen røpet sin «verstingliste». Der får blant annet Rosenborg-stopper Vidar Riseth merkelappen «riksklysa», Moldes Magne Hoseth blir kalt «Titten Tei» og Lyn-spiss Peter Markstedt er en «sutrekråke».

Tvilsom image

- Jeg vet ikke om han prøver å leke Vinnie Jones. Det er vel det nærmeste man kommer slik dumskap i Norge, sier den gamle Lillestrøm-kjempen Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

Bjarmann karakteriserer uttalelsene som dårlig underholdning.

- Ut ifra mine egne kjøreregler som spiller, så gjør man ikke slik. Kritikk av motspillere vil bare slå tilbake på deg sjøl, sier Bjarmann, som nå er fotballekspert i NRK.

Landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye velger å kommentere Hagens utbrudd slik:

- En slik image er tvilsom. Erik Hagen bør konsentrere seg om andre ting på fotballbanen enn å fri til Klanen, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Lite heldig

VIF-direktør Kjetil Siem mener at Hagens beskrivelser av navngitte motstandere er lite heldige for både Hagen og Vålerenga.

- Dette må sees på med to øyne. På den ene sida, ute i offentligheten, er ikke det Hagen sier akseptabelt i det hele tatt. Og det setter både ham og klubben i et dårlig lys. Men likevel er det en viktig nyanse her, sier Siem og utdyper:

- Sett gjennom øynene på spillerne og andre i fotballfamilien, så ligger nok lista høyere. Tonen mellom fotballspillere er tøff, og det er helt vanlig å omtale motspillere på samme måte som Erik Hagen gjør her. Det er noe alle vet, og alle er klar over. Og de skjønner at det er sagt med en humoristisk undertone, sier Siem.

- Voldelig fotball

Direktør Siem mener terskelen er høy på fotballbanen.

- I forhold til virkeligheten er fotball voldelig. Tenk deg hvis en mann hadde løpt etter en annen og sparket ham ned bakfra på Karl Johan, så hadde vedkommende blitt satt i fengsel. På banen får han kanskje et gult kort, eller bare en advarsel.

Kjetil Siem hadde i går kveld en lengre samtale med Erik Hagen. Ikke inne på teppet, men på telefonen. Og de to skal ha et mer formelt møte i løpet av dagen. Det er foreløpig uaktuelt å gi Hagen noe mer straff enn en verbal irettesettelse.

- Vi har ikke noe uttalelsesforbud i Vålerenga, men dette kunne vi ikke forbigå i stillhet. Jeg tror ikke Erik skjønte at det ikke er plass til slike utsagn i det offentlige rom. For ham var det ment som en karakteristikk i fotball-sammenheng. Men selv om han ser på dette som humor, så må han vite at folk flest kan ta dette helt alvorlig, sier Siem.

VINNIE-KOPI: Her har han lagt Glimt-kaptein Stig Johansen i bakken, med litt hjelp av Kjetil Rekdal (t.h.).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer