INNRØMMER KAMPFIKSING: Erik Hagen innrømmer at han opplevde kampfiksing da han spilte for Zenit St. Petersburg i Russland. Han betalte også dommeren ved én anledning. Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB Scanpix
INNRØMMER KAMPFIKSING: Erik Hagen innrømmer at han opplevde kampfiksing da han spilte for Zenit St. Petersburg i Russland. Han betalte også dommeren ved én anledning. Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB ScanpixVis mer

«Panzer-Hagen» var med på kampfiksing da han spilte i Russland

Forteller til VG at han betalte dommeren 3000 dollar.

(Dagbladet): Det er VG som i dag skriver at Erik «Panzer» Hagen innrømmer å ha vært med på å betale en fotballdommer da han spilte i russiske Zenit St. Petersburg.

- Vi hadde noen vanvittige seiersbonuser i Europa, 12.000 dollar. Før kampen sier denne spilleren at hver av oss skulle gi 3000 dollar av bonusen til dommeren, slik at vi vant, sier Hagen til VG.

Nordmannen spilte for Zenit fra 2005 til 2008. 38-åringen forteller at han ikke hadde lyst å betale pengene den ene gangen.

- Jeg reiste meg og sa at dette var noe forbanna piss, og at vi uansett var bedre enn dem. Likevel ble spillerne enige om å gjøre det på den måten.

Tvilsom dømming I den påfølgende UEFA-cupkampen annullerte dommeren fire scoringer til motstanderlaget, og Hagen forteller om en trykket stemning i garderoben etter kampen.

Han forteller at motspillerne og ham selv var forbannet. Hagen skal ha mistet hodet i garderoben etter kampen, og knuste både speil og dører.

Den aktuelle dommeren avviser overfor VG at han har fått noen tilbud om å motta penger for å fikse kamper.

- Flere episoder
VG har også snakket med Jørgen Jalland som også ved flere tilfeller har opplevd kampfiksing. Han spilte for russiske Rubin Kazan i 2005/06-sesongen.

Han sier til avisa at det var mange episoder, og at du følte utfallet av kampen var gitt før den hadde startet.

Erik Hagen ble solgt fra Vålerenga til Zenit for 8 millioner kroner i 2005. han var fast på laget den første sesongen, og ble visekaptein sesongen etter.

Jørgen Jalland fikk 29 kamper for Rubin Kazan.

Dagbladet har vært i kontakt med Erik Hagen, som forteller at han ikke ble bedt om å betale dommere etter den ene episoden. Han vil ikke utdype saken ytterligere.

- Jeg står for det jeg har sagt, sier han.

Overrasket En talsperson for Zenit forteller at han er overrasket over beskyldningene.

- Vi er ekstremt overrasket over Hagens uttalelse. Vi følger alltid, og har alltid fulgt prinsippene for fair play, og vi viser bare det vi kan prestere på banen, sier Evgeny Gusev til R-Sport.

Maksstraffen for kampfisking i Russland er sju års fengsel.


FLERE EPISODER: Sier tidligere Rubin Kazan-spiller Jørgen Jalland.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
FLERE EPISODER: Sier tidligere Rubin Kazan-spiller Jørgen Jalland. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer