Panzer storspilte i minus ti

Erik Hagen storspilte i seriedebuten i den russiske eliteserien. Med publikum i ryggen feide Zenit over storklubben Dynamo fra Moskva. Hagen spilte fjellstøtt bak.

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Dette var sinnssykt. Vi hadde veldig bra tenning i garderoben, og publikum var fantastisk, sier Erik Hagen til Dagbladet etter kampen i ti iskalde minusgrader på Petrovskij stadion i går.

Om publikumsstøtten har Hagen denne meldinga.

Veldig gøy

-  Jeg er vant til VIF-klanen, men dette var noe annet. Vi har et fantastisk entusiastisk publikum, sier Hagen.

En supporter syntes det var så gøy at han like godt kledde seg naken i de ti minusgradene, og bare var iført en hatt i Zenits blå farger.

Erik Hagen strålte etter den viktige seriedebuten mot Dynamo Moskva, som er et klassisk oppgjør i både russisk og sovjetisk fotball.

-  Jeg har bare fått skryt av trenere og medspillere. Dette var gøy, sier Hagen.

Han har vært spent foran seriedebuten. Klubben har ett mål i årets sesong, og det er gull.

-  Laget spilte bra. Vi slo Dynamo på grunn av deres dårlige forsvar, sier sjeftrener Vlastimil Petersjela.

Eller fordi Zenits angrep var bra. Spissparet Aleksandr Kersjakov og Andrej Arsjavin storspilte.

-  Vi har et veldig bra angrep. Det var det som kjennetegnet klubben i fjor, og Kersjakov er en stor spiller. I fjor tapte vi serien fordi forsvaret raknet i de første kampene, sier Erik Hagen.

Bjørnebye på plass

På stadion var forventningene store.

-  Spill på Hagen, spill på Hagen, ropte to supportere som satt ved siden av Dagbladet. Det var corner, og Hagen gikk opp foran motstanderens mål.

-  Nå er jo ikke jeg kjent som noen scoringsmaskin. Jeg skal først og fremst slåss og herje litt i motstanderens forsvarsfelt, sier Erik Hagen.

Erik Hagen fikk gult kort etter å ha skjelt ut dommeren etter 55 minutter. Han fikk frispark mot seg etter en takling både Hagen, Bjørnebye og Dagbladet oppfattet som klokkeklar.

-  Erik spiller på et godt lag, og gjør sine ting bra, sier assisterende landslagstrener Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

GOD DEBUT: Erik Hagen gjorde ingen feil.