Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panzer til Russland

Blir første nordmann i russisk fotball.

(Dagbladet.no): Selv var Erik Panzer Hagen (29) lettere sentimental på kveldens pressekonferanse der det ble klart at han har skrevet under og at landslagsstopperen spiller for Zenit St. Petersburg de neste tre sesongene. 4. januar stiller han på trening i sin nye klubb.

- Jeg har mange rare følelser i dag, det er veldig vondt å dra herfra. Jeg har blitt tatt veldig vare på her i Vålerenga, understreker «Panzer», som bekrefter han vil tjene godt i russisk fotball.

VIF-direktør Kjetil Siem fredag kveld legger ikke skjul på at klubben ikke er overbegeistret over å slippe den populære stopperen.

- Men vi lover alle spillerne som kommer til oss at vi ikke vil legge hindringer i veien hvis de får et tilbud om å fortsette karrieren i utlandet. Og vi holder det vi lover, vi har tross alt en CV å holde orden på, sa Siem, som ifølge NTB beskriver dagen som «en veldig tung dag»..

Overgangssummen ble klubbene til slutt enige om, den ble på 8,2 millioner norske kroner, ifølge TV2.

- Jeg har fått inntrykk av at det er landskampene som har gjort meg kjent der borte, sa Erik Hagen. Han håper at når han forsvinner i utkanten av fotballkartet vil ikke det bety noe negativt for en fortsatt landslagskarriere.

- Jeg har alltid vært en spesiell type. Jeg liker å gjøre det andre ikke gjør, sa Hagen.

- Mange har sagt at jeg ville passe godt i England. Jeg tror dette vil passe meg like godt. Og jeg har intet imot å bli første nordmann i russisk fotball, sa Erik Hagen.

Zenit ble nummer fire i den øverste russiske divisjonen forrige sesong, noe som var under forventningene. De endte på nest sisteplass i det innledende gruppespillet i UEFA-cupen og det blir dermed ikke noe europacupspill kommende sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media