Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panzer var på vei til Galatasaray

Men da tyrkerne trakk seg, sto Wigan klare.

WREXHAM (Dagbladet.no): Erik Hagen ble lånt ut til Wigan i siste liten før overgangsvinduet stengte.

Men den nybakte Premier League-spilleren forteller til at han var nær ved å havne i tyrkisk fotball i stedet.

- Wigan kom veldig brått, ja. Jeg var egentlig på gang med noe helt annet, men så sa de nei, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Hvem var det?

- Det var Galatasaray, men de trakk seg i siste liten.

Godt inntrykk

Og overgangen virket høyst reell før tyrkerne plutselig ombestemte seg.

- Det var så nære at det var like før vi bestilte billetter for å dra ned og forhandle med dem. Jeg vet ikke hva som skjedde. Det gikk fra at de trengte meg i kamp på lørdag til at de plutselig ikke trengte midtstopper i det hele tatt. Men slik er fotballen, sier Hagen.

PÅ VEI TIL TYRKIA: Men så ble det England og Wigan i stedet for Galatasaray for Erik Hagen (t.h.). Her blir han ønsket velkommen til landslagssamling av John Carew (t.v.), mens Morten Gamst Pedersen ser på. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
PÅ VEI TIL TYRKIA: Men så ble det England og Wigan i stedet for Galatasaray for Erik Hagen (t.h.). Her blir han ønsket velkommen til landslagssamling av John Carew (t.v.), mens Morten Gamst Pedersen ser på. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Nå er Panzer glad det ble Wigan i stedet. I går var han og hilste på i sin nye klubb for første gang, og fikk et meget positivt førsteinntrykk.

- De hadde allerede valgt skole for niåringen, og funnet hus. Jeg har en høygravid samboer, så det var veldig greit, sier 32-åringen.

Eye of the Tiger

Huset ligger like sør for Manchester, omkring 40 minutters biltur fra Wigans treningsfelt.

Nå venter kampen for å overleve i Premier League, og selv om det er italiensk fotball som alltid har stått Panzers hjerte nærmest, identifiserer han seg alt med sin nye arbeidsgiver.

- I min posisjon er jo Premier League krig. Og Wigan er en krigerklubb. Det er «Eye of the Tiger» før hver kamp. Og jeg er jo en sånn type spiller, medgir Erik Hagen.

Spranget fra russisk til engelsk fotball betyr også langt flere profilerte motstandere. Kanskje det er noen Panzer gleder seg til å gyve løs på?

- Det er sikkert noen jeg gruer meg til å møte, sier han ydmykt.

image: Panzer var på vei til Galatasaray

Adebayor imponerer

For Wigan er det viktigste å plukke poeng fra lagene rundt seg på tabellen. Men det er også mulig å lage sensasjon mot storklubbene.

Den første stormatchen for Erik Hagen kommer når Arsenal besøker JJB Stadium 9. mars.

Og selv om Panzer ikke har fått sett så mye Premier League i Russland, har han bitt seg merke i togoleseren som herjer på topp for The Gunners.

- Adebayor har imponert voldsomt. Jeg mener han er bedre enn Thierry Henry. Han virker mer komplett, sier Erik Hagen.

- Så hvordan stopper man en slik spiller?

- Jeg må sikkert finne på noe, sier han.

PS: Panzer står etter all sannsynlighet over morgendagens privatkamp mot Wales på grunn av en strekkskade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media