Panzer ville ha stoppet Rekdal

Erik Hagen er meget kritisk til Kjetil Rekdals disposisjoner i Vålerenga. Rulleringa i forsvarsfireren skjønner han ingen ting av.

BISLETT (Dagbladet): -  Det dummeste du kan gøre er å rokke ved tryggheten bak i laget, sier Erik Hagen til Dagbladet.

-  Hadde jeg vært i Vålerenga i år, ville jeg krevd en fast forsvarsfirer som spilte hele tida.

Grunnen er trygghet

Erik Hagen har sittet i Russland og sett klubben i hans hjerte miste overtaket i gullkampen i Tippeligaen. Han skjønner ikke hvorfor Kjetil Rekdal gjør det han gjør. Og for å underbygge sin påstand om viktigheten av å ha en samspilt forsvarsrekke, ser han til England. Og Chelsea.

-  Sjøl om de har verdens største og beste spillerstall, så skjer det ikke mange forandringene bak i Chelsea, sier Panzer. -  Og grunnen til det er trygghet.

Vålerenga spilte kamper med tre mann bak i fjor også. Med stor suksess i Europa. Men Erik Hagen likte seg ikke da heller. Og sa fra.

Komme på skinner

-  Ja, jeg var ikke fornøyd da jeg spilte ytterst i treeren bak. Det fikk Kjetil (Rekdal) beskjed om.

Erik Hagen presiserer at han ikke har noe ønske om å snakke negativt om Kjetil Rekdal. Utgangspunktet hans er at Vålerenga skal komme på skinner igjen og vinne ligaen.

-  Å kritisere Kjetil er veldig rart. Han har tross alt tatt Vålerenga fra 1. divisjon til det å bli en toppklubb i Norge. Og du kan jo ikke si at han har feilet på noen som helst måte heller - Vålerenga har fortsatt store muligheter til å vinne Tippeligaen.

-  Jeg mener fortsatt at Kjetil er en meget god trener.

Ting vil skje

VIF-spillerne får også sin del av ansvaret av Erik Hagen. Det er jo først nå de har våget å ta et oppgjør med treneren.

-  Hvis de har vært så uenige som det kan høres ut, burde de kanskje sagt fra før, sier Panzer. -  Nå er det jo bare tre kamper igjen og det er lovlig seint. Men mulighetene er der - Vålerenga kan ta det.

-  Og det håper jeg også inderlig at de gjør.

-  Og når er du tilbake i VIF?

-  Snakk til meg om et år fra nå. Da vil jeg ha ett år igjen av kontrakten i Russland og da kommer det til å skje noe, sier Erik Hagen til Dagbladet.

FORSIKTIG: Eks-Vålerenga-spiller Erik Hagen vil ikke være negativ mot Rekdal, men han synes det er dumt å rokke ved tryggheten i hans tidligere lag. - Sjøl om de har verdens største og beste spillerstall, så skjer det ikke mange forandringene bak i Chelsea, sier Panzer.
FÅR KRITIKK: VIF-trener Kjetil Rekdal.