Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panzer ville ikke satt seg selv inn på Wigan

Hadde møte med Steve Bruce og skjønner manageren.

PODGORICA (Dagbladet.no): Erik Hagen reiste i vinter fra St. Petersburg til Wigan. Han ville ha nye utfordringer og ikke minst mer spilletid.

Men så langt har det ikke blitt ett eneste minutt på ham i Premier League.

Midtstopperen sleit med skade i starten og har ikke klart å spille seg inn på laget, som samtidig med Panzers ankomst begynte å plukke viktige poeng.

- Jeg kan faktisk ikke gjøre så mye nå, annet enn å fortsette å kjempe på trening. For når laget har spilt så godt, da er det ikke lett å jobbe seg inn på laget, sier Hagen til Dagbladet.no.

Enig med manageren

Den pansrede forsvarsspilleren innrømmer imidlertid at det er tungt.

- Det gjør noe med selvtilliten din når du blir hentet rett før overgangsvinduet stenger, for så å ikke sitte på benken en gang, sier han.

Derfor har han også snakket om situasjonen sin med manager Steve Bruce. Men han har ikke klaget sin nød overfor sjefen, for de to er faktisk ganske enige.

VIL BLI: Erik Hagen dro til Wigan for å få mer spilletid, men skjønner at det er vanskelig for Steve Bruce å bytte på et lag som presterer. Likevel ønsker han å bli i England. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
VIL BLI: Erik Hagen dro til Wigan for å få mer spilletid, men skjønner at det er vanskelig for Steve Bruce å bytte på et lag som presterer. Likevel ønsker han å bli i England. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Han sier at han ikke kan gjøre så mye annet enn å fortsette med det samme laget så lenge de holder nullen, og det skjønner jeg godt. Jeg sa til ham at jeg hadde gjort det samme.

I helga ble det imidlertid tre baklengs mot Blackburn, men Panzer karakteriserer det som et arbeidsuhell og han tror ikke det alene gir ham mer spilletid.

- Enklere i England

Hagen er i utgangspunktet lånt ut til Wigan til sesongslutt, men klubben har opsjon på kjøp av nordmannen.

Og han sier allerede nå at han vil bli. Uavhengig av hva som skjer de neste månedene.

- Jeg er kjempefornøyd med oppholdet mitt så langt, bortsett fra det faktum at jeg bare har spilt tre reservelagskamper. Dette er en helt ny kultur sammenliknet med Russland, både på og utenfor banen.

Familien har funnet seg godt til rette og i starten av mars fødte hans samboer en liten datter.

- Hva er de største forskjellene?

image: Panzer ville ikke satt seg selv inn på Wigan

- Alt er mye enklere i England. Vi kan ordne opp i ting selv, og klubben fikser mye for oss. Fotballen er også litt mer back to basic.

Får tillit av Hareide

Åge Hareide har også med seg Tromsø-stopper Tore Reginiussen til Montenegro, men han kommer trolig til å velge sitt faste stopperpar Erik Hagen og Brede Hangeland fra start i morgen kveld. Da får Panzer etterlengtet spilletid.

- Det skal bli godt å spille litt igjen.

Og landslagssjefen er ikke redd for at manglende kamptrening gir en redusert Erik Hagen med flagget på brystet.

- Erik var en av våre beste spillere i fjor høst, og da spilte han heller ikke klubbkamper, sier Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media