PAOK videre i Europa League

Sterk borteseier mot Dinamo Zagreb.

JUBLET FOR AVANSEMENT: PAOK tok en meget sterk borteseier mot Dinamo Zagreb og kunne juble for avansement i Europa League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ STRINGER
JUBLET FOR AVANSEMENT: PAOK tok en meget sterk borteseier mot Dinamo Zagreb og kunne juble for avansement i Europa League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ STRINGERVis mer

PAOK tok en sterk borteseier over Dinamo Zagreb og tok seg dermed videre til cupspillet i europaligaen.

Dimitrios Salpingidis scoret det eneste målet i skjebnekampen i Zagreb, der hjemmelaget måtte vinne for å gå videre.

Torsdag må Aris slå Rosenborg i Thessaloniki for å være sikker på å gå videre, og det er nok en ekstra spore at byrivalen PAOK allerede har tatt seg til cupspillet.

Villarreal tok gruppeseieren med 2-1-seier borte mot allerede utslåtte Brugge. Giuseppe Rossi scoret begge målene for det spanske laget. Han vendte kampen i løpet av fire minutter kort tid etter at Brugge tok ledelsen.

I de to andre gruppene med tidlig avspark onsdag var kampen om avansement allerede avgjort. Dinamo Kiev endte som vinner av gruppe E selv om det ble skuffende 0-0 hjemme mot Sheriff fra Moldova.

I en gruppe dominert av lag fra tidligere sovjetrepublikker ville BATE Borisov fra Hviterussland passert ukrainerne med seier over Alkmaar, men nederlenderne avsluttet sin europacupsesong med stil. Kolbeinn Sigthorsson scoret to av målene og tenåringen Adam Maher det siste i en 3-0-seier.

I gruppe F var alle plasseringene avgjort, men CSKA Moskva hadde sjansen til å gå gjennom gruppespillet uten poengtap. Alan Dzagojev sendte laget i ledelse borte mot Sparta Praha, men 18-årige Vaclav Kadlec ga den tsjekkiske gruppetoeren 1-1.

Palermo satte punktum for sin europacupsesong med 1-0-seier borte mot Lausanne, men laget var dømt til tredjeplass allerede før onsdagens kamper. Ezequiel Munoz ble matchvinner i Sveits.

(NTB)