Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Paolinis kontrakt er terminert

Kristoffs sjef venter fortsatt på endelig avklaring.

BLIR SAVNET: Ikke mange kan matche rutinen til Luca Paolini, men framtiden hans i laget til Alexander Kristoff henger i en svært tynn tråd.  EPA/JULIEN WARNAND
BLIR SAVNET: Ikke mange kan matche rutinen til Luca Paolini, men framtiden hans i laget til Alexander Kristoff henger i en svært tynn tråd. EPA/JULIEN WARNAND Vis mer

(procycling.no): Lørdag ble Team Katushas 28 ryttere foran 2016-sesongen presentert under avslutningen av treningsleiren i spanske Calpe.

Der var ikke kokaintatte Luca Paolini til stede. Han har vært suspendert fra lagets aktiviteter og er per nå ikke en del av lagets videre planer.

- Kontrakten med Luca er terminert, skal Vjatsjeslav Jekimov har uttalt til Marca og russisk presse i Spania.

- Dropp uvanen, eller glem det Vinneren av årets Gent-Wevelgem fikk vite om den positive prøven i starten av Tour de France, og ble umiddelbart tatt ut og sendt hjem fra rittet.

Siden har laget slitt med å oppnå kontakt med ham.

Ettersom saken hans fremdeles ikke har fått en endelig avklaring hos UCIs antidopingkomité, har Katusha-laget satt døra på gløtt for 38-åringens retur.

Det skal ifølge Jekimovs utsagn ha fulgt med en kraftig advarsel:

- Jeg vet at han har holdt seg i gang med treningen, men jeg har også advart ham om at dersom han ikke kvitter seg med den uvanen (kokainbruk, vår anm.), trenger han heller ikke tenke på et comeback i sykkelsporten.
 
Skapte overskrifter Alexander Kristoff pådro seg noen reaksjoner (se tweet høyere opp i artikkelen) i Italia etter å ha uttalt seg om lagkameratens dårlige dømmekraft.

- Man kan selvsagt ikke ha folk med festdop innabords i feltet, heller. Vi er nødt til å holde oss innenfor reglene, og ikke gjøre det som er forbudt, sa Kristoff blant annet under intervjuet.

- Ble du overrasket da nyheten om hans positive prøve for kokain ble kjent?

- Jeg var overrasket, men jeg visste at han slet med å sove om natta og holde seg våken om dagen. Det kan være han misbrukte sovepiller for å sovne, men jeg har sjokkert over å høre at han tok kokain. Ser du på typen, er han kanskje likevel en som kunne ha gjort dette.
 
Etterlater sportslig tomrom Paolini gjorde en oppofrende jobb da nordmannen gikk til topps under Milano-Sanremo i 2014 — og Kristoff innrømmer at han vil bli savnet:

- Jeg tror ikke vi kan regne med at Luca kjører for oss neste år, selv om saken fortsatt er under behandling. Han er en god rytter, og var veldig viktig for meg blant annet i Sanremo. Det blir vanskelig å fylle den rollen, innrømmer Kristoff overfor procycling.no.

- På papiret er dere vel svekket?

- Jeg vil tro vi er omtrent på samme nivå. Marco Haller tok noen steg i fjor, og kan bidra til å fylle tomrommet. Vi har fått inn Michael Mørkøv som er bra i både opptrekk og klassikerne. Men det er som sagt vanskelig å erstatte Luca. Han er en ringrev. Man vinner ikke i Gent-Wevelgem uten å være en veldig sterk rytter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media