Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påpekte 45 faktafeil i Ferguson-boka, får pengene tilbake av forlaget

Fergie husket ikke når han hadde fått pacemaker.

TRE GANGER FERGIE: Sir Alex Ferguson presenterer boka om Sir Alex Ferguson foran et stort bilde av Sir Alex Ferguson. Men når han fikk satt inn pacemakeren sin har han ikke full kontroll på. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
TRE GANGER FERGIE: Sir Alex Ferguson presenterer boka om Sir Alex Ferguson foran et stort bilde av Sir Alex Ferguson. Men når han fikk satt inn pacemakeren sin har han ikke full kontroll på. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson lanserte selvbiografien sin for en snau måned siden, og den har solgt som varmt hvetebrød. Bare den første uka solgte boka over 115 000 eksemplar i England.

Men ikke alle er like fornøyde.

Rettes opp Én kjøper skal ha tatt kontakt med forlaget og påpekt hele 45 faktisk feil i boka. Daily Mirror har fått tilgang til svaret fra administrerende direktør Jamie Hodder-Williams i Hodder and Stoughton, og de legger seg fullstendig flate.

- Vi gikk gjennom flere faser med faktakontroll med denne boka, blant annet leste både en Manchester United-kilde gjennom, i tillegg til en fotballfakta-spesialist. Et stort antall rettinger ble gjort, men vi klarte rett og slett ikke å få med oss alt. Mulige faktafeil som du så hjelpsomt påpeker, vil bli sjekket ut, og eventuelt rettet opp i framtidige utgaver, skriver Hodder-Williams i en epost til den misfornøyde kunden.

Pengene tilbake Blant opplysningene som skal være gale i Ferguson-boka, er disse:

• Skotten skriver at Rio Ferdinand spilte en fantastisk kamp mot Manchester City i ligacup-semifinale i 2009. Kampen ble spilt i 2010.

• Ferguson forteller at Manchester United fikk elleve år ut av Roy Keane, men iren spilt i klubben i tolv år .

• Ryan Giggs debuterte ifølge boka for United da han var 16 år gammel. Waliseren var 17.

Og kanskje den verste av alle:

• Managerlegenden skriver at han fikk satt inn pacemaker i april 2002, men operasjonen ble foretatt i mars 2004.

Kunden som har påpekt feilene får imidlertid et plaster på såret for skuffelsen.

- Jeg beklager at du føler boka ikke var verdt pengene. Hvis du ønsker å sende den til meg på forlagets adresse, og samtidig skriver hvor du kjøpte boka og hva du betalte for den, skal vi gi deg pengene tilbake for både boka og frakten, heter det i eposten.