NORSKE TALENTER:  Martin Ødegaard (t.v.) og Kristoffer Ajer.
NORSKE TALENTER: Martin Ødegaard (t.v.) og Kristoffer Ajer.Vis mer

Pappa Ajer: - Det er et lite eventyr. Og Ødegaard er en inspirasjon

17 år og sju mål.

(Dagbladet): Kristoffer Vassbakk Ajer (17) tok Sør Arena med storm da han scoret to mål i Starts 4-1-seier over Stabæk lørdag.

- Dette blir budkrig, tvitret TV 2-ekspert Jesper Mathisen etterpå. Underforstått: Her blir det neppe fred å få fra storklubbene den nærmeste tida. 

Ajer har scoret sju mål i Tippeligaen denne sesongen. Det er sensasjonelt for en 17-åring. Ringside på Sør Arena satt pappa Jan Tore Ajer. Ett døgn etterpå sier han til Dagbladet:

- Det er et lite eventyr. Det er morsomme tider, for å si det sånn.

Les også: Har Norge fått en ny Ødegaard?

Paralleller Mange trekker nå paralleller til Martin Ødegaard (16), som ble solgt fra Strømsgodset til Real Madrid i januar. Klubber ute i Europa har også sett på Ajer.

- Jeg skjønner ingenting hvis han ikke blir solgt i sommer, sier Mathisen om den 196 centimeter høye angrepsspilleren.

Til Dagbladet sier pappa Ajer:

- Vi kjenner til at det har vært interesse fra Tottenham. Det samme gjelder fra Tyskland, uten at jeg vil gå inn på klubber. Men det har ikke vært så mye konkret.

Ett år til - Hvordan ser du for deg fortsettelsen?

- Han kan gjerne være i Start i et halvt eller ett år til. Du vokser deg ikke for god over natta, understreker han.

- Samtidig er det et åpent overgangsvindu i sommer. Vi kan ikke utelukke noe.

Han fortsetter:

- Men de fleste klubber tenker langsiktig, og har speidere som jobber over tid. Det er ikke sånn at de tar av etter en kamp eller to. Likevel er det aldri feil å vise seg fram.

Inspirasjon Han legger ikke skjul på at Martin Ødegaard har vært en inspirasjon for Kristoffer. Selv i norske avkroker kan du bli oppdaget av storklubbene i Europa:

- Kristoffer og Martin var like gode i mange år. De møtte hverandre i kretskamper og på Statoil-akademiet. Så tok Martin voldsomme steg i fjor. Han gikk fra å være juniorspiller til å spille på landslaget.

- Hvordan opplever du oppmerksomheten rundt Kristoffer nå?

- Dette har gått fortere enn vi trodde. Men det er bare positivt. I fjor var det et eventyr med Martin Ødegaard. Så tror mange at det kommer ett til. Men han er i en helt annen liga når det gjelder oppstyr.

Tre timer hver dag Ajer spilte i Lillestrøm før han kom til Start i fjor. I vinter trente han knallhardt. Nå høster han fruktene.

- Han hadde ikke treningsgrunnlag til å spille i 90 minutter. I vinter trente han mye kondisjon, utholdenhet og styrke. Han trente over tre timer hver dag, og det er ganske mye til å være fotballspiller, påpeker faren.

Selv sa Kristoffer Vassbakk Ajer etter den strålende forestillingen i går:

- Jeg forstår ikke selv hva jeg driver med. Jeg har sju mål, og det er morsomt.

• Med seieren klatret Start opp til 9. plass på tabellen. I neste kamp venter Tromsø borte.