Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa Carlsen:- Det har vært en enorm belastning

Magnus Carlsen sliten og småsyk dagen derpå.

 ET KJØR  Magnus Carlsen far Henrik Carlsen har vært i Sotsji gjennom hele mesterskapet.  Foto: NTB Scanpix
ET KJØR Magnus Carlsen far Henrik Carlsen har vært i Sotsji gjennom hele mesterskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Det ble en rolig gullfest for Magnus Carlsen. 23-åringen startet med vann og kake, fortsatte festen med kortspill før verdensmesteren trakk seg tilbake til suiten.

Der har han blitt, og Carlsen har brukt dagen til å se på NBA (basketball) og å slappe av. Kjøret den siste uka, med sykdomsplager og en Anand som presset nordmannen helt til siste slutt, har tatt på.

Verdensmesteren var tydelig kjørt etter VM-kampen. Halsen var sår, stemmen skurret og Carlsen trengte tid for å slappe av.

- Det var mer kjør fra dag en i år enn det var i Chennai i fjor. Der fikk de noen rolige kamper først, mens her har det vært knallhardt hele veien. Chennai var også første gangen han spilte en VM-kamp. Der var mer eksotisk. Her forventet alle en seier. Det har vært tungt, og vært en enorm belastning for Magnus, meg og alle rundt i teamet,  sier pappa Carlsen.

Carlsen er blitt hardere presset, men viste igjen at han er verdens beste sjakkspiller. Henrik hadde nettopp snakket med sønnen, og kom med en rykende fersk rapport på tilstanden til mannen alle vil ha en bit av:

- Formen er heller ikke på topp, og han var utladet. Heldigvis så er han ung, så dette går nok fort over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media