- Pappa er en stor hverdagshelt

Kjenner du noen ildsjeler som bør få bære OL-ilden?

(Dagbladet.no) Til våren skal tre nordmenn bære OL-ilden på dens vei til Beijing. Tre ildsjeler fra norsk barne- og ungdomsidrett får en tur til Kina for å delta i fakkelstafetten.

Og du kan nominere personer du mener fortjener en slik tur.

Dagbladet.no og Samsung søker etter ildsjeler med et brennende engasjement for det lokale idrettsmiljøet.

Her er tre av de nominasjonene som har kommet inn så langt:

Håndball og turn

«Min mor har siden tidenes morgen vært en aktiv bidragsyter både som spiller og fra sidelinjen. Det er primært håndball som har ligget hennes hjerte nær, men hun driver i dag - i en alder av 61 år - kun aktivt med turn. Hun har gjennom sin idrettskarriere hatt forskjellige verv som spiller, trener og lagleder (fra håndballskole til herrer 1. divisjon), styremedlem, daglig leder og så videre.

Hun er rett og slett en person som har gjort det meste, både i klubb og krets. I klubber gjennom Rosenhoff, Refstad/Veitvet, Furuset og nå i dag SF Grei, samt diverse engasjement i krets og forbund. Hun har siden jeg var liten alltid vært med og bidratt, og gjort til at hennes brennende engasjement for det hun driver med har smittet over til meg og andre rundt henne.»

Silje Enersen om Toril Enersen

ÆREFULLT OPPDRAG: Gi en du kjenner muligheten til å dra på tidenes kuleste ferie. Nominér en ildsjel du mener fortjener å delta i fakkelstafetten i Kina. Foto: REUTERS
ÆREFULLT OPPDRAG: Gi en du kjenner muligheten til å dra på tidenes kuleste ferie. Nominér en ildsjel du mener fortjener å delta i fakkelstafetten i Kina. Foto: REUTERS Vis mer

Basketinnsats

«Kyrre har de siste 10-15 årene gjort en kjempeinnsats for Kolbotn Basketballgruppe. Han har sittet som leder i utallige år, også etter at hans egne barn ble voksne.

Kyrre har lagt spesielt vekt på å følge opp NIFs regler om barneidrett. Hans grunnleggende tanker om at basketballgruppa skal være et tilbud til samtlige unge uavhengig av spillerdyktighet, nasjonalitet og bakgrunn forøvrig, har gjort hans innsats unik. Han har iverksatt mange prosjekter for spillerne og er primus motor for blant annet prosjektene \'Time out\' og \'Sats Ungt\' i klubben vår.»

Hilde Seem om Kyrre Riis

Mr. Eidanger

«Jeg vil med dette nominere min egen far. Han startet sin karriere som spiller i Eidanger IL, med høye plasseringer oppover tabellen, samt utøver i bandy og friidrett. Etter den aktive rollen roet seg, noe min mor var glad for - så slapp hun å være fortballenke resten av livet - begynte pappa som trener, som oppmann, som styreleder og nå sist i baneutvalg. Pappa klipper plen i timesvis så barna får trent, han har tatt dommerkurs for å kunne bidra på dommersiden og han går under navnet Mr. Eidanger på folkemunnet.

Nå sitter han i prosjektgruppen for å skaffe Eidanger og omegn en ny bane, med kunstgress og undervarme, som kan være til glede for Eidangers (en stor bydel i Porsgrunn) små og store. Hans egne barn er kommet halvveis til 50, så dette er helt uselvisk og med kun et brennende engasjement for fotballen og fotballens frukter for barn og unge. Pappa er en stor hverdagshelt, hans innsats er stort verdsatt og til enorm glede!»

Kristin Løwe om Idar Løwe

97 000 kilometer

Den olympiske fakkelstafetten mot OL i Beijing 2008 er den største og mest utbredte fakkelstafetten i den olympiske historien.

Den tente ilden føres fram av fakkelløperne 97 000 kilometer - gjennom alle verdensdelene - før den når sitt endelige mål i Beijing. 21 780 personer vil få æren av å bære fakkelen.

De utvalgte norske løperne får føre verdens mest kjente flamme i Kina i mai neste år, et stykke på veien mot stadion i den kinesiske hovedstaden.

Her kan du nominere din kandidat. Kåringen pågår til og med 16. oktober.