- Pappa er størst

Det er lett å se at Harald Berg, selv i en alder av 62 år, er opphavet til Norges to beste midtbanespillere. I går varmet familien opp til cupfinalen.

BODØ (Dagbladet): I regi av Mini Jakobsen og TV2 spilte familien Berg en five-a-side-kamp på Aspmyra i går formiddag. Ørjan Berg og Mini dannet RBK, mens Runar og pappa Harald Berg dannet Glimt. Et knippe Glimt-ansatte og noen få journalister bivånte begivenheten. Til stor jubel.

- Tar dere utfordringen om en generalprøve på selve finalen? spurte Mini.

- Ja, men blir ikke den egentlig litt for enkel gliste Harald Berg, før han iførte seg Glimt-drakt - med trøye nummer sju.

- En familieregel, humrer pappa, vel vitende om at begge sønnene har 7-tallet på drakta på Ullevaal søndag.

Og kampen inneholdt det meste. Ørjan filmet seg til straffe, mens Runar svarte med å gå rett i nevekamp med broren.

- Hvor er Harald Aabrekk når man trenger ham som mest? brølte Mini.

Kong Harald

Harald Berg dempet ballen med over-, under- og utsiden av foten, slo tunneller og scoret mål. Bare farta og kondisen sto tilbake for det han var god for i glansdagene. Mini var på rett sted til rett tid, mens kjeften hele tida gikk to hakk fortere enn beina.

- Dere får ikke røpe resultatet av kampen, det får dere kun vite på TV2 søndag, truer Mini spøkefullt.

Men vi får lov å avsløre at det ble meget jevnt, og at Harald Berg ble kampens toppscorer med fire nettkjenninger. Og verken Runar eller Ørjan er i tvil om at de fortsatt ikke når opp til faren i vurderingen av hvem som er familiens beste gjennom tidene.

- Er pappa fortsatt størst?

- Ja, ja. Helt klart, sier Ørjan, mens Runar nikker i bakgrunnen.

- Det var helt spesielt med den 75-generasjonen til Glimt. Den tida får vi aldri tilbake. Laget gikk helt fra null, eller minus, og vant cupen og tok sølv i serien. En enorm prestasjon, sier Ørjan, som ikke er nervøs for at Glimt er i bedre form enn RBK om dagen.

Ventilen opp?

For Harald er kampen spesiell. Selv om det ikke er tvil om hvilket lag han unner seieren. Harald Berg har et helgult fotballhjerte.

- Enhver cupfinale med sønnene mine er spesiell, smiler han.

Mini setter ikke bare Harald øverst på adelskalenderen i Berg-familien, han regner også Harald Berg som Bodøs største fotballspiller gjennom tidene.

- En historie som sier alt om Harald Bergs posisjon i Glimt, var en uttalelse fra høyrevingen Ove Andreassen på 70-tallet. Han ble spurt om han fikk ballen fra Harald Berg hver gang han gikk på et løp. Da svarte han: «Det er ikke et spørsmål om jeg får ballen eller ikke, men om jeg vil ha ballen med ventilen opp eller ned,» flirer Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Selv Mini kommer til kort med sine 47 landskamper. - Som Harald sa da jeg konfronterte ham med at jeg hadde flest landskamper i Bodø: «Ja, men jeg har 43 gode.»

BODØ-STORHETER: Alle er de fra Bodø, men to av dem har Rosenborg-drakt: Runar Berg, Mini, Ørjan Berg og pappa Harald Berg.
BERGENE: Ørjan, Harald og Runar.