- Pappa fikk meg til å gråte, men det har gjort meg sterkere

Tøff oppvekst for Tom Ince.

LYNVING: Blackpools Thomas Ince (i midten) kan komme til å terrorisere Norge i kveldens U21-kamp i Israel. Foto: AFP PHOTO
LYNVING: Blackpools Thomas Ince (i midten) kan komme til å terrorisere Norge i kveldens U21-kamp i Israel. Foto: AFP PHOTOVis mer

Følg England U21 - Norge U21 i vårt livestudio. Kampstart 18:00.

(Dagbladet): Stortalentet Thomas Ince er sønn av fotballegenden Paul Ince, som i tillegg til å spille for blant andre Manchester United, Liverpool og Inter, var den første fargede kapteinen på det engelske landslaget. På banen var pappa Ince kjent som en tøffing, og han var ikke mindre tøff på hjemmebane, skal vi tro sønnen.

- Da jeg var liten pleide han å få meg til å gråte. Om jeg hadde spilt en dårlig kamp, gikk han opp i ansiktet på meg og skrek. Men det gjorde meg bare sterkere, man er nødt til å lære seg å takle kritikk, forteller Thomas Ince til The Guardian.

Snillere enn far Selv om far og sønn kan minne om hverandre utseendemessig, er de ikke særlig like når det gjelder hva slags fotballspillere de er. Der pappa Paul var en skikkelig midtbaneterrier, er Thomas en lynrask kantspiller. Og det er ikke bare posisjonen som skiller dem på fotballbanen.

- Jeg får ikke like mange røde kort som pappa, sier Ince og ler, ifølge The Guardian.

Paul er ikke bare far til Thomas. Han er også manager i Blackpool hvor sønnen spiller, og det kan by på en utfordring seinere i sommer. Thomas står nemlig på lista til mange storklubber, noe som gjør at han fort kan bli solgt når overgangsvinduet åpner 1. juli. Det betyr at Paul kan bli nødt til å selge sin egen sønn.

- Han har vært en rådgiver, en far og en manager for meg. Men til syvende og sist handler det om hva Thomas Ince ønsker å gjøre, sier Thomas Ince, før han fortsetter:

STRENG FAR: Paul Ince er både pappa og manager til Thomas Ince i Blackpool. Foto: AFP PHOTOS
STRENG FAR: Paul Ince er både pappa og manager til Thomas Ince i Blackpool. Foto: AFP PHOTOS Vis mer

- Jeg har hatt to fantastiske år i Blackpool som har gjort at jeg er på U21-landslaget, og de har bidratt til at pressen snakker om meg, noe som er smigrende. Etter EM skal jeg og pappa sette oss ned og snakke, så får vi se hva som skjer. Hvis jeg blir i Blackpool - flott, men hvis det er på tide å flytte på seg, så flytter jeg på meg, oppsummerer unggutten overfor The Guardian

- Døden å ikke spille Ince er tilbake i det engelske U21-laget etter å ha stått over den første mot Italia på grunn av en hendelse mot Serbia i oktober. Blackpool-vingen synes ikke noe om å ikke kunne bidra i den første kampen.

- Det var døden å ikke få spille, sier han til den britiske avisa.

Spille gjør han i kveld, og 21-åringen er et av Englands farligste angrepsvåpen i kampen mot Norge, som du kan følge i vårt livestudio fra 18:00.