Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull på 1500 meter

Pappa Gjert: - Overrasket over måten de løste det på

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen var overrasket over måten Jakob, Henrik og Filip valgte å løpe i EM-finalen.

FAR OG SØNN: Gjert Ingebrigtsen tror Jakob Ingebrigtsen kan vinne nytt EM-gull på morgendagens 5000 meter i Berlin. Her under innendørs-NM i Bærum tidligere i år.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FAR OG SØNN: Gjert Ingebrigtsen tror Jakob Ingebrigtsen kan vinne nytt EM-gull på morgendagens 5000 meter i Berlin. Her under innendørs-NM i Bærum tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BERLIN (Dagbladet): - Jeg er veldig overrasket over måten de løste det på, sa pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til de norske mediene om sønnenes innsats i EM-finalen på 1500 meter.

Jakob Ingebrigtsen tok fredag kveld et sensasjonelt EM-gull i Berlin. Ingebrigtsen, født to år etter OL i Nagano og enda ikke gammel nok til å ta lappen, løp i front de to siste rundene og vant til slutt EM-gull på Olympiastadion.

- Det er drøyt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Gjert Ingebrigtsen.

Pappa Ingebrigtsen var overrasket over måten sønnene løste løpet på, og at det var 17 år gamle Jakob som skrudde opp hastigheten.

Jakob Ingebrigtsens vinnertid ble 3:38.10, noe som er «bra til å være et EM», ifølge Gjert Ingebrigtsen.

- Jakob fikk ikke noe gratis her. Han gjorde jobben for hele gjengen. Jeg tror han venta på gjengen bak. «Når kommer dere?». Men så skjedde det ikke noe. Han kom over mål og sto der bare, uten å skjønne hva som hadde skjedd. Jeg er ekstremt overrasket, og jeg tror han er like overrasket som meg, sa faren.

- Kan vinne i morgen

I morgen er det finale på 5000 meter. Der skal Jakob Ingebrigtsen i aksjon på ny.

- Han kan vinne i morgen også, selv etter en sånn prestasjon. Jakob er ikke sliten, sa Gjert Ingebrigtsen om Jakobs sjanser i morgen.

Gjert Ingebrigtsen var også fornøyd med eldstesønn Henrik, som ble nummer fire.

- Han imponerer meg. Henrik har et mesterskapshode det bare er å bøye seg i hatten for.

Filip nest sist

Filip Ingebrigtsen endte nest sist i finalen, og var ikke i nærheten av å kopiere EM-gullet fra Nederland i 2016.

- Jeg ser på bevegelsesmønsteret hans at det er noe som ikke er som det skal være. Men sånn er det, sa Gjert Ingebrigtsen.

- Det er helt utrolig, ikke minst måten Jakob gjør det på. Han er helt unik, sier friidrettssjef Håvard Tjørhom til Dagbladet.

Morgendagens finale på 5000 meter begynner klokka 21.