Pappa Gjert før den store testen: - Er man ikke forsiktig, kan det gå galt

Alt har gått etter planen for friidrettsbrødrene Henrik (27), Filip (25) og Jakob Ingebrigtsen (17). Den store testen skjer i disse dager i Flagstaff, Arizona.

LØPEBRØDRENE: Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen på det tradisjonelle jordbærparty foran Bislett Games.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
LØPEBRØDRENE: Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen på det tradisjonelle jordbærparty foran Bislett Games. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen erkjenner at det er eldstemann Henrik han er mest bekymret for. Han hadde sin første baneøkt på nærmere ett år sist søndag. 27-åringen bemerket at det var knalltøft i meldinger på sosiale medier.

– Henrik er fortsatt under opptrening, og han trenger å få gjort noen økter på bane i konkurransefart før han står på startstreken. Det er nå i denne siste delen det gjelder å være forsiktig. Er man ikke forsiktig, kan det gå galt, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Alle brødrene er på høydeopphold i Flagstaff, Arizona i disse dager. Der er også andre norske toppløpere som for eksempel landslagets Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Test

Jakob Ingebrigtsen har forsøkt seg på bane i vinter, mens Filip Ingebrigtsen ikke har vært på bane siden sist høst. De neste dagene skal gi dem farten som trengs til starten på utendørssesongen for deres del.

– Det blir kjekt å få startnummer på brystet. I Norge har vi bare én sesong. Andre steder, som i Australia har de flere sesonger. I USA har de vært i gang lenge. Hvis alt går som planlagt i de kommende dagene, så stiller alle tre på startstrek i stevnet i Palo Alto i California torsdag 3. mai. Der skal Henrik og Filip løpe 5000 meter, men Jakob skal løpe 1500 meter, sier Gjert Ingebrigtsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer