Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filip Ingebrigtsen falt på 1500 meter

Pappa Gjert urolig etter sønnens skade: 5000 meter-finalen kan ryke

Filip Ingebrigtsen måtte rett til lege Ove Talsnes og sy etter fallet på EM-semifinalen på 1500-meteren. Selv er han langt mer optimistisk enn pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

DRAMATISK: Filip Ingebrigtsen ble revet ned i et fall halvannen runde før mål. Video med tillatelse fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Tre blad Ingebrigtsen tok seg til finale på 1500 meter onsdag, men for den mellomste, Filip (25) skjedde det på dramatisk vis.

Halvannen runde før mål ble han revet ned i et fall. Ingebrigtsen kjempet seg tilbake og fullførte på imponerende vis. Med en tredjeplass i heatet sikret han seg finalebillett.

Med blodet rennende fra et kutt på leggen, hastet Filip Ingebrigtsen til sykestua for å bli lappet sammen.

- Jeg må til legen, sa Filip Ingebrigtsen til Dagbladet like etter målgang.

Det resulterte i 15-20 sting, anslo Sandnes-løperen og påpekte at han kanskje overdrev litt. Ifølge lege Ove Talsnes var det nemlig ikke snakk om mer enn fem sting.

- Fall har skjedd før. Det er en del av gamet. Jeg følte jeg hadde kontroll på det som skjedde rundt meg, men man kan ikke styre alt, sier Ingebrigtsen til Dagbladet og øvrig norsk presse i Berlin én time etter EM-semifinalene.

LAPPET SAMMEN: Filip Ingebrigtsen. Foto: Øyvind Godø/Dagbladet
LAPPET SAMMEN: Filip Ingebrigtsen. Foto: Øyvind Godø/Dagbladet Vis mer

Fortsatt favoritt

Ingebrigtsen forklarer at han i fallet slo foten inn i noe, en høyttaler eller lignende som lå ved banen.

- Det var flaks at jeg falt såpass langt fra mål at jeg kunne hente dem inn igjen, fortsetter 25-åringen.

- Hva tenkte du da du lå på bakken der?

- At det er akkurat dette som ikke skulle skje. Men det var bare å komme seg opp og gjøre jobben, sier han.

SPENT PAPPA: Gjert Ingebrigtsen innrømmer at det er nervepirrende å følge sønnene fra sidelinja. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SPENT PAPPA: Gjert Ingebrigtsen innrømmer at det er nervepirrende å følge sønnene fra sidelinja. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om han fortsatt er gullfavoritt, svarer han et kort og konsist «ja». Det samme mener samtlige av de utenlandske gullkandidatene som Dagbladet har vært i kontakt med.

Nå skal han teste foten, men foreløpig er både Ingebrigtsen og pappa og trener Gjert positive til at det skal løpes i selve finalen på fredag.

- Det var helt inn til beinet, så vi måtte få bekreftet at det ikke var noe brudd der. Han skal jogge litt nå, så får vi se, sier Gjert Ingebrigtsen.

Frykter 5000-meteren kan ryke

Før selve løpet var beskjeden klar:

- De skulle holde seg unna trøbbel. Han prøver å løpe rolig, men løper så fort at han likevel kommer opp i dem. Jeg trodde han hadde skjønt at han ikke måtte ligge inne ved lista. Så ligger han der igjen, sier treneren og rister på hodet.

Pappa og trener Ingebrigtsen, som ikke så fallet til Filip, innrømmer likevel at det kan være at 5000 meteren ryker.

- Filip er veldig rolig; der er han helt ulik sitt opphav. 1500 meter-finalen er grei, men jeg er mer usikker på 5000 meter-finalen. Vi kan risikere at han ikke løper den, men vi må se de neste dagene, sier Gjert Ingebrigtsen.

- Filip datt uten at jeg så det. Jeg klarer ikke å se hva som skjer. Han blir lempet ned fra indre bane, kan det virke som.

- Hvem frykter du mest av utfordrerne?

- Engelskmennene og tyskeren, men det kan komme folk fra intet, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

Lewandowski om Ingebrigtsen

Til Dagbladet sier Ingebrigtsen-guttas polske rival Marci Lewandowski at han likevel holder Filip som gullfavoritt.

- Ja, jeg tror Filip tar gullet uansett om han er litt skadet, men jeg er klar for å gi ham kamp, sier Lewandowski til Dagbladet.

lere konkurrenter ble svært imponert over nordmannen.

- Det er helt sykt at Filip klatre å gå videre til finale med fall. Han er gullfavoritt, sier Baptiste Mischler til Dagbladet.