Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa gråt for Fischers første

Sven Fischer løftet armene for sitt første individuelle VM-gull da han passerte målstreken, og skled deretter rett inn i pappa Willies favntak. Tårene trillet for sønnens triumf, og for tysk dobbeltseier i Kollen. Beste norske ble Ole Einar Bjørndalen på fjerde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pappa Willie vet hvilket treningsarbeid som ligger bak sønnens første VM- triumf. Etter å ha tørket tårene og styrket seg på litt medbragt fra innerlomma, tok det brede gliset overhånd.

Sønnen var ettertraktet vilt blant journalistene. Gleden i den tyske leiren var enorm. Gull til Fischer, sølv til Ricco Gross. Hviterusseren Vadim Sasjurin rappet bronsemedaljen foran nesen på Ole Einar Bjørndalen.

- Dette er bare helt fantastisk, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg drømte om å få oppleve dette på turen hit. Siden jeg kom til Oslo i går kveld har nervene vært i helspenn, sa en lykkelig Willi Fischer.

- Sven har aldri gått til topps alene tidligere. Dette er høydepunktet både for ham og familien, fortsatte Willi.

Elsker Norge

Fischer har sterk tilknytning til Norge, og har aldri lagt skjul på at han trives utmerket her. I fjor høst tok forholdet til kjæresten Annette Sikveland slutt, og en knust Fischer sa i flere tv-intervjuer at han savnet Norge og Vestlandet sårt.

Nå har gleden over å være verdens beste skiskytter tatt overhånd. VM- gullet han drømte om er i boks, og han har koblet grepet i verdenscupen sammenlagt.

- Helt fantastisk. Jeg trenger tid til å fordøye dette, sa Fischer.

- Gøy at gullet kom i Oslo. Jeg trives veldig godt her i Kollen, løypene er utfordrende og stemningen god. Et flott sted å vinne, sa Fischer.

Tent av bom

Vinneren hadde en bom på sitt aller første skudd, men skjøt deretter feilfritt.

- Bommen tente meg litt. Jeg sa til meg selv at nå måtte jeg skjerpe meg resten av løpet. Jeg klarte å holde konsentrasjonen, men må innrømme at jeg var skjelven på det siste skuddet. Når alle blinkene datt ned skjønte jeg at jeg kunne vinne, sa Fischer og gliste.

- Sekunderingen ut fra stadion var veldig oppløftende, jeg hørte at jeg ledet såvidt og hadde gode muligheter. Da var det bare å trå til skikkelig.

- Det blir nok ingen stor feiring i kveld, det kommer flere viktige løp de neste dagene. Men vær trygg, det skal feires behørig når sesongen er over, avsluttet Tysklands mest populære idrettsutøver.

Bjørndalen «fikk det»

Fischer vant torsdagens 20-kilometer med 8,7 sekunders margin til landsmannen Ricco Gross. Sasjurin var 37,3 sekunder bak vinneren, Bjørndalen endte 51,4 sekunder bak. Nordmannen var fornøyd med løpet men ikke med fjerdeplassen.

- Jeg «fikk det» litt før jeg skulle inn til siste skyting. Etter det var det lite sprut i beina, det stoppet liksom helt opp, sa Bjørndalen.

- Jeg er egentlig fornøyd med løpet selv om ikke resultatet er godt nok. Kunne godt tenkt meg å ta et par steg lengre opp på resultatlisten. Men, det kommer flere sjanser, jeg kommer sterkt tilbake de neste dagene, lovet Norges beste skiskytter.

Hanevold kom skjevt ut

Halvard Hanevold, OL-vinner på 20 kilometeren i Nagano sist vinter, ødela VM-løpet med tre bomskudd på første liggende skyting. OL-mesteren endte til slutt på 37. plass.

- Jeg var skjev på første liggende, kanskje fordi jeg lå med venstrearmen nede i en liten grop. Det var synd, for jeg har følt meg veldig sikker på skytingen den siste tiden. Men løpet ble i alle fall ødelagt der og da, sa Asker-løperen.

Ellers syntes ikke Hanevold at langrennet gikk så aller verst, til tross for at han har vært litt usikker på formen. Trekker man fra de fem tilleggsminuttene han fikk, ville han kjempet mot Sven Fischer om gullet.

- Det var en tøff løype, men jeg kunne vel gått litt raskere mot slutten hvis utgangspunktet hadde vært annerledes, sa Hanevold.(NTB)