Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pappa gruer seg til EM-uttaket

Med to døtre som kjemper om landslagsplass kan pappa Gunnar Snorroeggens største mareritt bli en realitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag klokka 14 presenterer Marit Breivik EM-troppen . Søskenparet Gøril og Marte Snorroeggen har skapt hodebry for landslagssjefen.

TRONDHEIM (Dagbladet): I dag klokka 14 tar landslagssjefen ut de 16 som skal kjempe for Norge i EM. Søstrene Gøril og Marte Snorroeggen er redde for at en av dem blir satt ut i kulda av landslagssjef Marit Breivik. Før uttaket dirrer pappa Snorroeggen av spenning.

-  Jeg er livredd for at en av dem skal bli sittende hjemme under EM. Som pappa er ikke det en gunstig situasjon, sier Gunnar Snorroeggen til Dagbladet.

-  Sjalusidrama

-  Dette har blitt så viktig at det nesten er riktig å spøke om dette for å få opp humøret. Det kan jo bli sjalusidrama, sier pappa Snorroeggen og ler. Han frykter at han må gå til innkjøp av trøstesjokolade når Marit Breivik presenterer 16-mannstroppen.

-  Jeg må støtte på best mulig måte hvis en av mine døtre må se EM fra sofaen, sier han.

I Dagbladet for en måned siden gikk Breivik ut og sa at hun ville reise med tre linjespillere til håndball-EM i desember. Tidligere har hun tatt med to til mesterskap. Det betyr for mange av bakspillerne ryk eller reis.

Hard konkurranse

-  Det blir tøft. Men tenker man for mye på dette blir man gal, sier Marte Snorroeggen.

I konkurranse med Katja Nyberg, Vigdis Hårsaker, Gro Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang og Kristine Lunde surfer ikke søstrene Snorroeggen inn til hver sin plass i EM-troppen. Jentene har satt inn et ekstra gir for å bevise Breivik at de er verdig en plass.

-  Konkurransen er hard. Og Marit tar nok ikke ut begge fordi vi er søstre. Hun tenker først og fremst på hva landslaget trenger, sier Gøril Snorroeggen.

Krangler og ler

Hjemme på Kattem krysser pappa alle kroppsdeler for at søskenparet får være med til EM. I huset har alltid håndballen fløyet vegg i mellom.

-  Det gikk noen pyntegjenstander i gulvet til mammas store fortvilelse. Men vi er tilgitt, og nå burde hun egentlig bare være fornøyd siden vi er kommet såpass langt, sier Marte og ler.

Hodebry for Marit

Før uttaket har søskenparet skapt hodebry for landslagssjef Marit Breivik. I Byåsen-drakta har ikke jentene akkurat spilt seg ut av EM-troppen.

-  Blir jeg vraket, skal jeg bruke tida til å trene meg bedre. Jeg vil ikke reise ned til EM for å se at de andre spiller håndball. Det blir jo som å være femte hjul på vogna, sier Marte Snorroeggen.

Marit Breivik selv holder kortene tett til brystet. Men hun sender følgende kontrabeskjed til Trondheim:

-   Gunnar har ingen grunn til å være livredd med to så flotte døtre. Begge gjør det meget bra på klubblaget og viser internasjonal klasse, sier Breivik som ikke røper om begge er med til EM.

Målkåte Gøril

Hun innrømmer likevel at det har vært vanskelig med så jevne bakspillere. Søstrene Snorroeggen har vært diskutert fram og tilbake.

-  Marte har et tungt skudd og er en ledertype. I tillegg er hun en sterking, sier Breivik.

Landslagssjefen er særlig imponert over målteften til lillesøster Gøril Snorroeggen. I toppserien står yngste Snorroeggen med 77 scoringer totalt etter ni kamper, og ligger på toppen av scoringslista.

-  Gøril er målhungrig. Hun er kjapp i beina og er flink til å se andre medspillere, sier Breivik.

FRYKTER SJALUSIDRAMA: Pappa Gunnar Snorroeggen håper begge døtrene hans, Gøril (19) til venstre og Marte (21), blir tatt ut i EM-troppen. Da slipper han slike sjalusiscener hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!