FAR OG DATTER: Kai Erik Herlovsen og datteren Isabell Herlovsen. Foto: Keith Hammett
FAR OG DATTER: Kai Erik Herlovsen og datteren Isabell Herlovsen. Foto: Keith HammettVis mer

Pappa Herlovsen etter mobbingen av datteren: «Noen feige pingler»

Ber Stabæk-supporterne opptre som «mannfolk».

(Dagbladet): Norsk kvinnefotball ble rystet av uverdige scener da Lillestrøm spilte treningskamp mot Avaldsnes på spanske La Manga i går.

Lillestrøm-spiller Isabell Herlovsen (25) forlot banen gråtende etter at en gruppe Stabæk-supportere angivelige ropte stygge ting etter henne.

Herlovsen følte seg direkte mobbet. I går kveld snakket hun med faren i telefonen, den tidligere Borussia Mönchengladbach-proffen Kai Erik Herlovsen (54).

- Vi mennesker reagerer forskjellig. Jeg vet ikke annet enn at det ble slengt dritt mot henne, og at det ble for mye, sier pappa Herlovsen til Dagbladet.

- Langt over grensen Årsaken til at Stabæk-supporterne satt på tribunen, var at Stabæk spilte treningskamp mot Kolbotn i forkant av Lillestrøm- Avaldsnes.

- Man skal selvfølgelig tåle noe som fotballspiller, men dette var langt over grensen, sa Isabell Herlovsen til Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Mye tyder på at episoden var en «takk for sist» fra i fjor, da Isabell viste fingeren til Stabæk-supporterne under semifinalen i cupen. Etterpå ble hun straffet med en bot på 2500 kroner.

- Nå begynte de samme folkene igjen. De hadde bare til hensikt å fyre opp bålet. Isabell kan være en temperamentsfull jente, og det vet de. Hun har sine begrensninger i forhold til hvor langt folk kan gå. Til slutt sprakk det, sier Kai Erik Herlovsen til Dagbladet.

Steiler Hva som konkret ble ropt etter Isabell er ikke på det rene. Til dagbladet.no i går uttalte lederen for Stabæk Support, Gjermund Skaar, at de ikke vil beklage hendelsen.

- Det jeg har fått høre fra våre supportere som er der nede er at ett rop ble sendt mot Herlovsen, og det var «den ballen rekker du ikke». Hun svarte med en sarkastisk melding mot våre supportere. Og så gikk hun i garderoben et par minutter seinere.

Denne uttalelsen får pappa Herlovsen til å steile:

- Det der synes jeg blir for dumt. De bør ha nok hår på brystet til å fortelle hva de sa. Hvis ikke er de noen feige pingler.

- Ikke mannfolk Pappa Herlovsen fortsetter:

STOR PROFIL: Isabell Herlovsen har spilt for Lillestrøm siden 2011. Før dette var hun i Lyon og Kolbotn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
STOR PROFIL: Isabell Herlovsen har spilt for Lillestrøm siden 2011. Før dette var hun i Lyon og Kolbotn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- De får stå for hva de har sagt. Hvis ikke er de ikke mannfolk. Å sitte igjen etter egen kamp - bare for å drikke øl og slenge dritt - synes jeg er uvoksent gjort.

- Fotballspillere må naturligvis tåle noe. Men det får være grenser for hvor mye kritikk og dritt du skal få slengt etter deg. Jeg håper at alt kommer fram i dommerrapporten, framholder han.

- Bør Stabæk-supporterne straffes?

- Ja, jeg håper det får etterspill. Dette virker ganske feigt.

- Kampene er et høydepunkt for meg. Jeg gleder meg som en unge, men dette ble en stor nedtur, sier Isabell Herlovsen til Romerikes Blad.

• Toppserien for kvinner starter 21. april. Stabæk og Lillestrøm møtes i 10. serierunde (28. juni).

80-TALLSHELT:  Kai Erik Herlovsen har selv en stor fotballkarriere å vise til. Her før landskampen mot Bulgaria 6. september 1983. I første rekke fra venstre: Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Hallvar Thoresen, Erik Soler, Vidar Davidsen og Anders Gidske. Bak fra venstre: Tom R. Jacobsen, Terje Kojedal, Arne Dokken, landslagssjef Tor Røste Fossen, Åge Hareide og Roger Albertsen. Foto: Paul Owesen / NTB Scanpix
80-TALLSHELT: Kai Erik Herlovsen har selv en stor fotballkarriere å vise til. Her før landskampen mot Bulgaria 6. september 1983. I første rekke fra venstre: Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Hallvar Thoresen, Erik Soler, Vidar Davidsen og Anders Gidske. Bak fra venstre: Tom R. Jacobsen, Terje Kojedal, Arne Dokken, landslagssjef Tor Røste Fossen, Åge Hareide og Roger Albertsen. Foto: Paul Owesen / NTB Scanpix Vis mer