Pappa holdt på å dø

Kolbotns landslagsprofil Solveig Gulbrandsen (22) har hatt en dramatisk oppladning til NM-finalen i fotball i morgen. I forrige uke var faren hennes, Terje «Gubben» Gulbrandsen (58), nær ved å blø i hjel.

Dramatikken startet da den tidligere Skeid- Vålerenga- og landslagsspilleren begynte å spy slimete og svart blod.

- Da ble jeg nervøs, og fikk kona til å kjøre meg til fastlegen. Han sendte meg videre til SIA (Sentralsykehuset I Akershus, red.anm.) med en gang, sier Terje Gulbrandsen til Dagbladet.

Blodåra røyk

Undersøkelsen viste at ei blodåre i spiserøret hadde røket.

- Legene jobbet med meg i tre timer før de greide å stoppe blødningen. De gikk inn med ståltråd gjennom nesa ned i halsen, og skjøt ut ei pute ved såret som presset blodåra mot spiserøret. Da fikk de stoppet blødningen, sier Terje Gulbrandsen.

Under operasjonen ble han tilført nesten fire liter blod.

- Det var krise, og på nippet til at jeg blødde i hjel. Det nye blodet ble satt inn gjennom armene og beina. Da jeg ble lagt inn, visste jeg ikke at det var så alvorlig. Nå har jeg fått livet tilbake i gave, sier Terje Gulbrandsen.

200 i blodtrykk

Da han ble innlagt på SIA, hadde han hvilepuls på 165. Overtrykket ble målt til litt over 200.

- Tirsdag kveld ble jeg skrevet ut fra sykehuset. Etter at blodåra i spiserøret ble sveiset, har alt fungert normalt. Jeg har gått ned åtte kilo, men er bra nok til å se Kolbotn-jentene ta sin første kongepokal i morgen, sier Terje Gulbrandsen.

Datteren Solveig er enig i at det er blitt en spesiell og dramatisk finaleoppladning.

- Jeg ble redd, samtidig som jeg fokuserte på det jeg kunne gjøre. Pappa var jo i de beste hender på sykehuset. Han var dårlig da han lå intensivavdelingen, men har kommet seg veldig. Likevel har jeg bedt om at «supermann» må dempe seg litt nå, sier Solveig Gulbrandsen.

Skal vinne

Parallelt med fotballen, driver hun firma sammen med faren, som også er markedsansvarlig i Kolbotn. Arbeidsoppgavene spenner fra salg av tekstiler og fotballer til konsulentvirksomhet, markedsføring, profilering og tegning av sponsor-avtaler.

- Nå er alt fokus på cupfinalen. Vi var der første gang i 1998, men hadde ikke sjanse mot Trondheims-Ørn (tapte 4- 0). Den gang var det stort bare å få komme på Ullevaal. I morgen er vi ikke fornøyd med bare å være der, sier Solveig Gulbrandsen.

Vinner favoritten i morgen, blir det første gang far og datter både har landskamper, seriemesterskap og cupmesterskap i fotball.

- Jeg har kjempet meg tilbake til livet. Da må Kolbotn greie å ta cupen, sier Terje «Gubben» Gulbrandsen til Dagbladet.

CUPFINALEN

dag igjen

NÆR DØDEN: - Det var krise, og på nippet til at jeg blødde i hjel, sier Terje «Gubben» Gulbrandsen etter at det røk ei blodåre i spiserøret. - Jeg ble redd, sier datteren Solveig - landslagsprofil og cupfinalist for Kolbotn.