VM: Gjert Ingebrigtsen regner med at sønnen Jakob (16) deltar under sommerens friidretts-VM. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
VM: Gjert Ingebrigtsen regner med at sønnen Jakob (16) deltar under sommerens friidretts-VM. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

Jakob Ingebrigtsen (16) kan bli med i VM

Pappa Ingebrigtsen åpner VM-døra for Jakob (16)

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen har tidligere sagt at sønnen Jakob ikke skal delta under sommerens friidretts-VM. Nå har han ombestemt seg.

Det bekrefter Gjert Ingebrigtsen overfor Aftenposten mandag.

– Ja, vi har tenkt på det. Det er ikke vi som tar ut laget, men det blir vel en diskusjon med forbundet. Vi regner med han blir tatt ut og da regner vi med at han blir med også, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenposten.

Bakgrunnen er at unggutten løp godt under VM-kravet på 3000 meter hinder, da han med tiden 8.26,81 satte europeisk juniorrekord på distansen lørdag. Med det ble Ingebrigtsen tidenes sjuende raskeste nordmann på 3000 meter hinder.

Friidrettsforbundet, ved Håvard Tjørhom, sa til Aftenposten søndag at det nå måtte være opp til Ingebrigtsen-familien om Jakob skal løpe i senior-VM i London i august.

NTB